αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν σκέφτεσαι να παραιτηθείς από τον μεγάλο στόχο σου, θυμήσου αυτά τα 5 πράγματα

Όταν σκέφτεσαι να παραιτηθείς από τον μεγάλο στόχο σου, θυμήσου αυτά τα 5 πράγματα

Είναι μια στιγμή από την οποία παίρνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες. ‘Η μάλλον υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές. Όταν εργάζεσαι σκληρά για έναν μεγάλο στόχο, υπάρχουν φορές που σκέφτεσαι να τα παρατήσεις. Είναι τότε που τα εμπόδια μοιάζουν… ανυπέρβλητα.

Η ιστορία έχει δείξει όμως, ότι οι επιχειρηματίες που έχουν φτάσει στην απόλυτη επιτυχία, είναι αυτοί που ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Όσο μεγάλες κι αν ήταν. Για παράδειγμα, ο Elon Musk γεννήθηκε στην Νότια Αφρική, και ήταν θύμα μπούλινγκ μικρός. Ο Jack Ma γεννήθηκε σε μια φτωχή περιοχή της Κίνας, και δεν είχε αρχικά καμία σχέση με την τεχνολογία. Σήμερα και οι δύο είναι δισεκατομμυριούχοι.

Το The Technology Post παρουσιάζει μαι ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή βλέπουμε τα 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, όταν είσαι κοντά στο να τα παρατήσεις. Κάπως έτσι, θα πάρεις την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσεις να προσπαθείς, μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο.

5# Όλα είναι προσωρινά: Σκέψου ότι ένα εμπόδιο που βρίσκεις μπροστά σου, μπορεί να ξεπεραστεί. Αρκεί να συνεχίσεις να προσπαθείς. Το εμπόδιο είναι απλά ένα κομμάτι στον δρόμο προς τον στόχο σου.

4# Πάντα σκέψου το δικό σου «γιατί»: Όσο μακριά κι αν έχεις φτάσει στην διαδρομή σου, όταν έρθουν οι δύσκολες ημέρες είναι καλό να γυρνάς στο αρχικό «γιατί». Το λόγο, δηλαδή, για τον οποίο τα ξεκίνησες όλα. Είναι το κίνητρο που μπορεί να σε κάνει να πας παρακάτω.

3# Η αλλαγή δεν γίνεται γρήγορα: Δεν θα έρθει η επιτυχία μέσα σε μια νύχτα. Δες την κάθε ημέρα ξεχωριστά και κάνε μικρά βήματα προς την επιτυχία. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που εμφανίζονται. Δεν χρειάζεται να πετύχεις γρήγορα. Αρκεί να φτάσεις στον στόχο σου, στο τέλος της διαδρομής.

2# Μην είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου: Όταν τα δεδομένα γίνουν δύσκολα, κάνε έναν… διάλογο με τον εαυτό σου. Και δες τα θετικά. Όλα όσα έχεις πετύχει μέχρι εδώ.

1# Κάνε ένα μικρό διάλειμμα, και πέτυχε ένα στόχο: Πάτα για λίγο το «pause». Πήγαινε μια βόλτα για να «καθαρίσει» το μυαλό σου. Και προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχεις έναν στόχο. Θα σου δώσει αυτοπεποίθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =