αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Jack Ma θεωρούνταν… αποτυχημένος. Μετά έφτιαξε την Alibaba

Όταν ο Jack Ma θεωρούνταν… αποτυχημένος. Μετά έφτιαξε την Alibaba

Η πορεία του ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma, δεν ήταν εύκολη. Το αντίθετο. Ξεκίνησε με πολλές αποτυχίες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας, πριν δημιουργήσει τη γνωστή εταιρία, είχε στείλει βιογραφικά σε 30 διαφορετικές αγγελίες για δουλειά. Όλοι τον είχαν απορρίψει.

Ακόμα πιο πριν, είχε κάνει αιτήσεις για να μπει σε πολλά μεγάλα πανεπιστήμια, επίσης εξέλαβε απορρίψεις. Ακόμα και στις εξετάσεις στο σχολείο, δεν είχε καλές επιδόσεις. Ενώ σημειώστε, ότι ο ίδιος προερχόταν από φτωχή οικογένεια και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη βοήθεια από εκεί.

Κάποιος άλλος ίσως να τα είχε παρατήσει. Ο Jack Ma όμως συνέχισε να προσπαθεί. Το 1995 βρήκε την ιδέα που θα άλλαζε τα δεδομένα στη ζωή του (και στις ζωές πολλών άλλων): Να φτιάξει την πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.

Το 1999 όλα ήταν έτοιμα και μαζεύει κάποιους στενούς φίλους και συνεργάζτες στο σπίτι του στην Κίνα για να τους παρουσιάσει το φιλόδοξο project του. Όπως σημειώνει το αμερικανικό site inc.com, ο Jack Ma περιέγραφε για ώρες στους παρευρισκόμενους, τι ακριβώς είχε στο μυαλό του. Μίλησε για το όραμα του, ήθελε να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο.

Παρόλο που οι φίλοι του γνώριζαν για τις προηγούμενες αποτυχίες του, τον εμπιστεύτηκαν. Και του έδωσαν συνολικά 60.000 δολάρια για να ξεκινήσουν όλοι μαζί να εργάζονται πάνω στο νέο project. Και μάλλον έπραξαν το σωστό. Η Alibaba έφτασε στην απόλυτη επιτυχία. Και σήμερα έχει αξία πάνω από 180 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =