αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Elon Musk ξόδευε μόλις 1 δολάριο για φαγητό την ημέρα

Όταν ο Elon Musk ξόδευε μόλις 1 δολάριο για φαγητό την ημέρα

Σήμερα είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος τον πλανήτη. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk έχει μερικές εταιρίες- γίγαντες στα χέρια του. Και καταφέρνει να τραβά πάνω του τα βλέμματα, ακόμα και όταν… twittάρει.

Πριν από αρκετά χρόνια είχε κάνει ένα πείραμα: Οταν ήταν 17 ετών και σπούδαζε στο Queen’s University, αποφάσισε να ξοδεύει 1 δολάριο την ημέρα για φαγητό- και το έκανε με επιτυχία.

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι σε κάποιο σκοτεινό διαμέρισμα με τον υπολογιστή μου, να είμαι εντάξει και να μην πεινάω» θυμάται ο ίδιος με μια δόση χιούμορ.

Όπως σημειώνει το CNBC, o Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla λέει πώς από νεαρή ηλικία επικεντρώθηκε σε πράγματα που θα επηρέαζαν το μέλλον της ανθρωπότητας, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ηλιακή ενέργεια. Λίγο αργότερα, αφού μετακόμισε στον Καναδά από τη Νότια Αφρική, δοκίμασε αυτό το πείραμα για να καταλάβει αν θα μπορούσε πραγματικά να ζήσει ξοδεύοντας τόσο λίγα για φαγητό. Έτσι ώστε να δώσει όλα του τα χρήματα στα «μεγάλα πλάνα» που είχε στο μυαλό του.

Όπως αποδείχτηκε, ένας μηνιαίος προϋπολογισμός περίπου 30 δολαρίων Καναδά, ήταν επαρκής.

«Απλά αγοράζεις φαγητό χύμα στο σούπερ μάρκετ», λέει ο Musk, αν και παραδέχεται ότι «κουράζεσαι πραγματικά από τα hot dogs και τα πορτοκάλια μετά από λίγο». Ζυμαρικά και πράσινες πιπεριές ήταν επίσης μέσα στις βασικές του επιλογές.

Φυσικά, αυτό έγινε πριν από μερικές δεκαετίες και ο Musk προειδοποιεί… να μην το δοκιμάσετε στο σπίτι. «Δεν θα ενθαρρύνω κανέναν να ζει με 1 $ την ημέρα», λέει στο Business Insider. «Δεν θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Επίσης, το έκανα το 1990. Τότε ένα δολάριο μπορούσε να σε φτάσει πολύ πιο μακριά. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνουμε σήμερα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − seven =