αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Elon Musk είχε μετατρέψει σε nightclub το φοιτητικό σπίτι του, για να πληρώνει το ενοίκιο

Όταν ο Elon Musk είχε μετατρέψει σε nightclub το φοιτητικό σπίτι του, για να πληρώνει το ενοίκιο

Σήμερα είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη. Κάποτε όμως ο Elon Musk είχε βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να βγάζει χρήματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε κάνει μια… ιδιαίτερη επιχειρηματική κίνηση. Τι είχε κάνει ακριβώς; Είχε μετατρέψει το φοιτητικό του σπίτι σε nightclub με είσοδο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Το 1989 ο νεαρός Musk άφησε την γενέτηρά του, Νότια Αφρική, για να σπουδάσει στο Queen’s University στον Καναδά. Πέρασε εκεί δύο χρόνια. Και στην συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ, κάνοντας χρήση μιας υποτροφίας για το University of Pennsylvania.

Εκεί, όπως σημειώνει το CNBC, ο Musk και ο συγκάτοικος του, Adeo Ressi, νοίκιασαν ένα μεγάλο, σχετικά φθηνό σπίτι με γκαράζ, έξω από την πανεπιστημιούπολη. Και έβαλαν σε εφαρμογή… μια μεγάλη ιδέα: Μετέτρεψαν το σπίτι σε nightclub. Από τα έσοδα που είχαν, πλήρωναν το ενοίκιο τους.

Όπως έχει δηλώσει ο Musk, με τα έσοδα μίας βραδιάς, μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο ενός ολόκληρου μήνα. Ο Adeo Ressi ήταν υπεύθυνος για την διαμόρφωση και προετοιμασία του χώρου κάθε φορά, ενώ ο Musk ήταν ο υπεύθυνος στην διάρκεια το εκάστοτε πάρτι.

Οι βραδιές των πάρτι σύντομα έγιναν μεγάλο trend. Και το αυτοσχέδιο nightclub μάζευε ως 500 άτομα κάθε φορά. Η είσοδος είχε οριστεί στα 5 δολάρια. Ενώ όσοι έμπαιναν στο πάρτι, μπορούσαν να πιούν αρκετό αλκοόλ. Εκτός από τον Elon Musk, ο οποίος δεν ήταν μεγάλος fan του ποτού. Αλλά είχε βρει τον ρόλο του. «Κάποιος έπρεπε να μείνει νηφάλιος κατά τη διάρκεια αυτών των πάρτι», έχει πει ο ίδιος.

Ο Ressi μάλιστα έχει αποκαλύψει ότι υπήρχαν βραδιές πάρτι που αναρωτιόταν «που είναι ο Elon;». Στην συνέχεια ανέβαινε στο δωμάτιο του Musk και τον έβρισκε εκεί να παίζει βιντεοπαιχνίδια μόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 10 =