αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο 12χρονος Steve Jobs έκανε ‘cold call’ προς τον ιδρυτή της Hewlett-Packard. Και ένα μάθημα που βγαίνει από το story

Όταν ο 12χρονος Steve Jobs έκανε ‘cold call’ προς τον ιδρυτή της Hewlett-Packard. Και ένα μάθημα που βγαίνει από το story

Αν σου λέγανε να τηλεφωνήσεις στον ιδρυτή ενός κολοσσού για να ζητήσεις κάποια βοήθεια, τι θα σκεφτόσουν; Μάλλον θα πίστευες ότι δεν έχεις σχεδόν καμία πιθανότητα για να ανταποκριθεί η άλλη πλευρά. Αν μάλιστα ήσουν μόλις 12 ετών; Τότε μάλλον δεν θα έκανες ποτέ το τηλεφώνημα.

Κι όμως, κάτι τέτοιο έκανε κάποτε ο 12χρονος (και φυσικά μη αναγνωρίσιμος) Steve Jobs. Τι έκανε ο μικρός Jobs τότε: έψαχνε για ανταλλακτικά έτσι ώστε να κατασκευάσει έναν μετρητή συχνότητας. Άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο στο σπίτι του στην Καλιφόρνια και μετά από ψάξιμο κατάφερε να βρει το τηλέφωνο του Bill Hewlett, ιδρυτή της Hewlett-Packard. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε τα εξαρτήματα που ήθελε.

«Θέλω να κατασκευάσω έναν μετρητή συχνότητας και αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια ανταλλακτικά θα μπορούσα να έχω…» είπε μεταξύ άλλων στο τηλέφωνο ο Steve Jobs. Ο Bill Hewlett όχι μόνο του έδωσε τα ανταλλακτικά που ήθελε, αλλά του προσέφερε και μια θέση εργασίας εκείνο το καλοκαίρι, στη μονάδα συναρμολόγησης όπου έφτιαχνε τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα του Steve Jobs. Από ένα cold call. Δηλαδή από ένα τηλεφώνημα προς έναν άγνωστο άνθρωπο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο για να καλέσουν. Ποτέ δεν ζητούν. Και αυτό ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα, από αυτούς που απλά ονειρεύονται» ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =