αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο φόβος σε κρατά μακριά από τους στόχους σου (και πως να το αντιμετωπίσεις)

Όταν ο φόβος σε κρατά μακριά από τους στόχους σου (και πως να το αντιμετωπίσεις)

Το κομμάτι του φόβου είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Οι επιχειρηματίες θέλουν να ενεργούν σαν να είναι ατρόμητοι, έστω κι αν είναι φοβισμένοι σε κάποιες στιγμές, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Όμως ο φόβος μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Όπως σημειώνει σε άρθρο του στο Entrepreneur.com ο marketer, Shaun Buck, ο φόβος χρησιμοποιείται και ως τακτική στις επιχειρήσεις. Αν κάποιοι έχετε ασχοληθεί με το copywriting, θα ξέρετε ότι ο φόβος είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να αποφύγουν τον πόνο, άρα είναι πιο εύκολο να τους πουλήσεις κάτι, αν επισημάνεις τους κινδίνους που θα υπάρξουν αν δεν το κάνουν. Αντίθετα, αν παραθέσεις απλά κάποιες θετικές συνέπειες, τα αποτελέσματα σου θα είναι πιο «χλιαρά».

Ο φόβος επιρεάζει τις επιλογές κάποιου. Και εδώ έρχεται μια σημαντική ερώτηση: Εκτός από τις επιλογές στις αγορές σου, τι άλλο ελέγχει ο φόβος στη ζωή σου; Όπως λέει ο Buck αυτή η ερώτηση θα σε κάνει να σκεφτείς τις αποφάσεις που λαμβάνεις (ή δεν λαμβάνεις) λόγω του φόβου.

Και κάπου εδώ, πρέπει να απαντήσεις στις επόμενες 4 ερωτήσεις:

– Γιατί φοβάσαι;

– Ποιος είναι ο αντίκτυπος που έχει ο φόβος στη ζωή και την επιχείρηση σου;

– Δικαιολογείται ο φόβος σου ή είσαι υπερβολικός;

– Πως θα ήταν η ζωή σου σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα, αν ξεπερνούσες αυτό τον φόβο;

Είναι σημαντικό να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Να ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι και τι αποφάσεις λαμβάνεις. Έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητας να κάνεις το σωστό, και να πετύχεις τους στόχους σου. «Μην αφήνεις τον φόβο να κατευθύνει το σκάφος σου», καταλήγει ο Buck στο άρθρο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =