αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν λες «ναι σε όλα», κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά: Μια άποψη που ίσως σε βάλει σε σκέψεις

Όταν λες «ναι σε όλα», κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά: Μια άποψη που ίσως σε βάλει σε σκέψεις

Αν πριν το βλέπαμε ως ένα βαθμό, τώρα στην Ελλάδα της κρίσης το βλέπουμε ακόμα πιο έντονα: Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι ή στελέχη επιχειρήσεων, καταλήγουν στο σημείο να λένε «ναι σε όλα» έτσι ώστε να μην χάσουν την θέση τους. ‘Η να μην χάσουν ένα σημαντικό deal. Κι όμως, με αυτή την τακτική, οι άνθρωποι μάλλον δεν θα σε πάρουν στα σοβαρά.

Όπως εξηγεί η συγγραφέας και ψυχολόγος, Amy Morin μιλώντας στον φακό του Inc.com, αν λες πάντα «ναι» μάλλον δεν θα έχεις την εξέλιξη που θέλεις στην καριέρα σου. Παραθέτει το παράδειγμα μιας γυναίκας, η οποία την επισκέφθηκε στο ψυχοθεραπευτικό γραφείο της, επειδή είχε ένα πρόβλημα: Όλοι οι συνάδελφοι της έπαιρναν προαγωγές, εκτός από εκείνη.

Η Amy Morin την συμβούλεψε να ρωτήσει ευθέως το αφεντικό της, γιατί συνέβαινε αυτό. Η απάντηση ήταν απρόσμενη. Το αφεντικό της, απάντησε ότι δεν της έδωσε ποτέ προαγωγή, διότι η ίδια λέει… πάντα «ναι». Δεν βάζει ποτέ τα όρια της. Δεν θέλει ποτέ να στεναχωρήσει κάποιον. Έτσι το αφεντικό της έκρινε ότι η γυναίκα αυτή δεν θα είναι μια καλή leader.

Είναι χρήσιμο να λες «όχι». Η Amy Morin προτείνει να ρωτάμε τον εαυτό μας κάθε τόσο, για το «πότε ήταν η τελευταία φορά που είπαμε όχι». Σε κάτι που δεν θέλαμε να κάνουμε. Όταν λες «ναι σε όλα», κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =