αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌταν κυκλοφόρησαν τα Windows 95 και έκαναν… χαμό

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 95 και έκαναν… χαμό

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τότε που η Microsoft έβγαζε στην αγορά μία από τις κορυφαίες και δημοφιλέστερες εκδόσεις του Windows OS όλων των εποχών, το Windows 95. Ήταν 24 Αυγούστου 1995 και η πώληση του λειτουργικού συστήματος ξεκινούσε σε αρκετές αλυσίδες καταστημάτων των ΗΠΑ, με τον κόσμο να συρρέει για να το προμηθευτεί.

Η Microsoft είχε επενδύσει πολλά στο επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς ο Bill Gates είχε επιστρατεύσει τον ιδιαίτερα δημοφιλή παρουσιαστή Jay Leno, τους Jennifer aniston και Matthew Perry (βλ. Friends) να γυρίσουν ένα ωριαίο επεισόδιο για το Windows 95, αλλά και μια σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στις πρώτες 5 εβδομάδες κυκλοφορίας. Μπορεί να ακούγεται λίγο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά θυμηθείτε λίγο πως ήταν ο κόσμος το 1995…

Εκείνη την εποχή, λοιπόν, ένας υπολογιστής διέθετε επεξεργαστή Pentium ή 486, σκληρό δίσκο IDE ή SCSI, CD-ROMs με 2x ταχύτητα και κάρτα ήχου Sound Blaster. Το Windows 95 έφερε για πρώτη φορά στη ζωή μας το Start button και φυσικά το ιδιαίτερο γραφικό περιβάλλον χρήσης που αποτέλεσε τεράστιο άλμα σε σύγκριση με το Windows 3.1. Επίσης, υποστήριξη μεγάλα filenames (έως 250 χαρακτήρες), ήταν 32bit και διευκόλυνε σημαντικά τη χρήση με τη λειτουργία Plug and Play για άμεσο εντοπισμό και εγκατάσταση του hardware.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =