αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όταν ιδρύεις μια δική σου εταιρία, είσαι κερδισμένος… ακόμα κι αν αποτύχεις»: Τι έλεγε ο Steve Jobs το μακρινό 1982 (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όταν ιδρύεις μια δική σου εταιρία, είσαι κερδισμένος… ακόμα κι αν αποτύχεις»: Τι έλεγε ο Steve Jobs το μακρινό 1982 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα ’70s ο Steve Jobs και ο Steve Woznian ίδρυσαν την Apple, μέσα σε ένα γκαράζ. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ νεαροί σε ηλικία, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Σε βίντεο από το μακρινό 1982, ο Steve Jobs παραθέτει μια αλήθεια, που ίσως θα έπρεπε να ακούσουν όλοι οι νέοι επιχειρηματίες (και όχι μόνο).

Όπως εξηγεί, το να ξεκινήσεις μια εταιρία στην Silicon Valley, δεν σου αποφέρει… καμία ποινή, ακόμα κι αν αποτύχεις. Αφού ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο, εσύ θα αξίζεις παραπάνω, σε σχέση με πριν. Αφού θα έχεις αποκτήσει εμπειρίες που είναι σχεδόν αδύνατο να τις αποκτήσεις με άλλο τρόπο- και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

«Δεν υπάρχει… ρίσκο».

Ο Steve Jobs είχε παραθέσει παρόμοια άποψη και λίγα χρόνια αργότερα. «Ήμασταν περίπου 20 χρονών, δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Δεν είχαμε οικογένειες, παιδιά, σπίτια. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε». Με αυτά τα λόγια είχε ξεκινήσει να εξιστορεί ο ίδιος, το πως δημιούργησε την Apple, σε συνέντευξη του το 1995. Τότε είχε δώσει την δική του οπτική, παροτρύνοντας όλους τους νέους, να κάνουν πράγματα όταν είναι νέοι.

«Ακόμα και αν καταστρεφόμασταν, η εμπειρία που θα είχαμε λάβει θα ήταν 10 φορές πιο σημαντική. Άρα τι είχαμε να χάσουμε; Δεν υπήρχε ρίσκο» λέει ο Jobs.

Και τονίζει: «Πάντα συμβούλευα τους νέους: Μην περιμένετε. Κάντε κάτι όταν είστε νέοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + thirteen =