αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΌταν η κρίση γεννά ιδέες: Μια πλατφόρμα μπορεί να σου βρει τα φθηνότερα βενζινάδικα

Όταν η κρίση γεννά ιδέες: Μια πλατφόρμα μπορεί να σου βρει τα φθηνότερα βενζινάδικα

Την ώρα που οι μετακινήσεις γίνονται όλο και πιο ακριβές, με την τιμή των καυσίμων να ανεβαίνει, έρχονται οι νέες τεχνολογίες και οι φρέσκες ιδέες που μπορούν να δώσουν μια digital λύση. Όπως έγινε στην περίπτωση του Γιώργου Ανθόπουλου, ο οποίος είναι ιδρυτής της πλατφόρμας e-venzinadika. Ο ίδιος είχε την ιδέα από το 2011 για να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό «ψαχτήρι» βενζινάδικων, ωστόσο τότε δεν υπήρχε η υποδομή δεδομένων για να ξεκινήσει το project.

Μόλις δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, έκανε πραγματικότητα την ιδέα του. Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα η πλατφόρμα του έχει κάνει «πρεμιέρα». Δεν παρέχει μόνο σύγκριση τιμών. Αλλά ο χρήστης μπορεί να δει και άλλα χρήσιμα στοιχεία, όπως το ωράριο λειτουργίας του εκάστοτε πρατηρίου. Πως μπορεί να σταθεί όμως ένα τέτοιο εγχείρημα επιχειρηματικά; Ποια είναι τα σχόλια που ακούει μέχρι σήμερα και τι γίνεται στο κομμάτι της αξιοπιστίας των στοιχείων; Ο Γιώργος Ανθόπουλος μιλά για όλα στο It’s Possible.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα που έχετε δημιουργήσει;

Αν και ιδέα ήρθε αρκετά παλιά και συγκεκριμένα το 2011, δεν υπήρχε καμία υποδομή δεδομένων για να ξεκινήσει το όλο εγχείρημα. Στην πορεία και μετά από την δημοσίευση τιμών των πρατηρίων στο υπουργείου ανάπτυξης μας δόθηκε η ευκαιρία να ανά δημοσιεύουμε τις πληροφορίες αυτές και να προσπαθούμε να χτίσουμε το δίκτυο πληροφοριών.

Ο σκοπός δεν ήταν το e-venzinadika.gr αποτελεί ένα ακόμα site ή μία εφαρμογή για αναζήτηση φθηνής βενζίνης. Ο αντικειμενικός σκοπό μας είναι η χαρτογράφηση ολόκληρης της Ελληνικής αγοράς καυσίμων και των λοιπών υπηρεσιών που την περιβάλουν με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων με βάση τα ποιοτικά κριτήρια τα οποία και θα αναδείξουν οι ίδιοι οι καταναλωτές.

Με ποιον τρόπο ακριβώς λειτουργεί;

Αρκετά δεδομένα συλλέγονται από το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου ανάπτυξης (https://www.fuelprices.gr) μέσω του οποίου και αναδημοσιεύονται τα δεδομένα τιμών και πρατηρίων καθημερινά στην ιστοσελίδα του e-venzinadika.gr. Τα δεδομένα αυτά εμπλουτίζονται στην συνέχεια μέσα από δικές μας προσπάθειες και από εγγραφές των πρατηριούχων στην πλατφόρμα.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αναζητήσει τιμές υγρών καυσίμων στην περιοχή του ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας επιθυμεί.

Αρκετά φίλτρα διευκολύνουν την αναζήτηση όπως για παράδειγμα την τιμή (πιο φτηνή), την απόσταση του πρατηρίου από την θέση του καταναλωτή, την εταιρία καυσίμων ή ακόμη και την ποιοτική διαβάθμιση τους (για παράδειγμα βενζίνη 95 οκτανίων , 95+ οκτανίων ή 100 οκτανίων).

Επιπλέον ο καταναλωτής έχει στην διάθεση του επιλογές αναζήτησης με βάση τα ανοικτά πρατήρια την δεδομένη χρονική στιγμή (βάση ωραρίου λειτουργίας), τα πρατήρια που δέχονται πληρωμές με κάρτες ή τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματο πωλητή καυσίμων (οι πληροφορίες αυτές παρέχονται από τους εγγεγραμμένους πρατηριούχους στην πλατφόρμα κάτι που την καθιστούν και ξεχωριστή). Τέλος ο καταναλωτής μπορεί να αξιολογήσεις όλες τις υπηρεσίες αυτές. Εδώ να τονίσουμε πως εργαζόμαστε συνεχώς στον διαρκή εμπλουτισμό των δεδομένων αυτών ώστε να είναι όσο το δυνατόν ποιο ακριβή και αξιόπιστα.

Ο ιδρυτής του e-venzinadika, Γιώργος Ανθόπουλος, με την πλατφόρμα εν λειτουργία

Ο ιδρυτής του e-venzinadika, Γιώργος Ανθόπουλος, με την πλατφόρμα εν λειτουργία

Με βάση τα στοιχεία που έχετε, υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές βενζίνης, από πρατήριο σε πρατήριο;

Οι τιμές διαφέρουν από πρατήριο σε πρατήριο βεβαίως ωστόσο αυτό είναι στην κρίση του καταναλωτή να συγκρίνει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις τιμές. Εμείς εργαζόμαστε ώστε τα δεδομένα να είναι όσο πιο αξιόπιστα γίνεται.

Ποια είναι η ανταπόκριση και τα σχόλια του κοινού μέχρι τώρα;

Πολύ ενθαρρυντικά και κολακευτικά είναι τα σχόλια των περισσοτέρων χρηστών
Επίσης θετικά σχόλια έχουμε αποσπάσει και για την σχεδίαση και την χρηστικότητα της εφαρμογής μιας και είναι συμβατή τόσο σε υπολογιστές όσο και σε tablet η smartphones οποιασδήποτε διάστασης χάρη στην αναπροσαρμογή του περιεχομένου κάτι που εγγυάται την άριστη εμπειρία χρήσης.

e-venzinadika-web-new-pushpinsΤο e-venzinadika είναι κάτι που μπορεί να ωφελήσει και τους πρατηριούχους;

Σαφώς, μιας και αυτός είναι ο κύριος σκοπός της πλατφόρμας, είναι λοιπόν να εμπλουτιστούν τα δεδομένα που συλλέγουμε εμείς με τα δεδομένα που θα προσθέσει ο κάθε ένας από τους πρατηριούχους μέσω της εγγραφής τους στο.

Κάθε πρατηριούχος μπορεί να εγγράφει στο e-venzinadika.gr και επωφεληθεί από τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που παρέχονται για την προβολή της επιχείρησης του στο Internet εντελώς δωρεάν.
Μετά την εγγραφή του, ο κάθε πρατηριούχος θα μπορεί να παραμετροποίησει το «προφίλ» της επιχείρησης του, του κάθε πρατηρίου του ξεχωριστά με στόχο την πληρέστερη παρουσίαση της επιχείρησης του προς τους καταναλωτές.

Η κάθε πληροφορία είναι εξίσου σημαντική μιας και παρέχει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο αναζήτηση από τους καταναλωτές.

Στο καθαρά επιχειρηματικό κομμάτι, θεωρείτε ότι η πλατφόρμα σας μπορεί να φέρει έσοδα και να σταθεί σαν μια digital εταιρία; Ποιο είναι το γενικότερο business plan που έχετε.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το διαφημιστικό μοντέλο. Τα δεδομένα που εκπέμπει, η ιστοσελίδα στη προκειμένη περίπτωση, να προβάλουν περιεχόμενο και υπηρεσίες σε συνδυασμό με διαφημιστικά μηνύματα. Οι διαφημίσεις προσδοκούμε να αποτελούν ένα από τους κυριότερους, αν όχι τον κυριότερο, φορέα εισοδήματος στην επιχείρηση. Όλες οι υπηρεσίες από την άλλη προς τους καταναλωτές ή τους πρατηριούχους θα είναι δωρεάν.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae123Τι γίνεται στο θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων που παρουσιάζει η πλατφόρμα; Κάποιος ίσως αναρωτηθεί: «Είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται ακριβή; Ή ανανεώνονται εγκαίρως;».

Μέσω της εγγραφής των πρατηριούχων θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα 100% αξιόπιστο σύστημα παροχής δεδομένων.

Προς το παρόν τα δεδομένα αναδημοσιεύονται από το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου κάτι που διασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την αξιοπιστία τους. Η ανανέωση τους προσπαθούμε να πραγματοποιείται σχετικά γρήγορα ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση των καταναλωτών. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν για να μας εκφράσουν τις απορίες τους, απόψεις τους.

Πως θα θέλατε να είναι το e-venzinadika σε 3 χρόνια από σήμερα;

Θα θέλαμε να δούμε την πλατφόρμα να εξελίσσεται σε ένα ποιοτικό και αξιόπιστο δίκτυο παροχής δεδομένων για την αγορά των υγρών καύσιμων στην Ελλάδα αλλά επιπλέον και των παρεμφερών υπηρεσίες των πρατηρίων προς τους καταναλωτές με σκοπό την έγκυρη, αξιόπιστη και ποιοτική κάλυψη των αναγκών τους με μακροχρόνιο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών αυτών από τους πρατηριούχους προς τους καταναλωτές αλλά ταυτόχρονα και την ανάδειξη των ποιοτικών επιχειρήσεων και πρατηρίων υγρών καυσίμων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =