αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν αρχίζουν τα δύσκολα: Πως να παραμείνεις συγκεντρωμένος, αν νιώσεις ότι είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις

Όταν αρχίζουν τα δύσκολα: Πως να παραμείνεις συγκεντρωμένος, αν νιώσεις ότι είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις

Ίσως το πιο κομβικό κομμάτι, στην διαδρομή ενός επιχειρηματία, είναι το αν μπορεί να ξεπερνά τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες -όπως π.χ. ο Jack Ma ή ο Richard Branson- είχαν αρκετές αποτυχίες στο ξεκίνημα τους. Κατάφεραν όμως να τις διαχειριστούν και να φτάσουν στην κορυφή.

Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο, και αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση. Και οικονομική αλλά και ψυχολογική. Το ερώτημα εδώ είναι το πως μπορείς να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου, όταν νιώθεις ότι είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μερικά χρήσιμα tips.

1# Οι σκέψεις: Το κλειδί είναι μην αφήσεις τις σκέψεις σου να φτάσουν στο σημείο όπου θέλεις να πάνε. Το κλειδί είναι να παραμείνεις συγκεντρωμένος και με κίνητρα, ώστε τίποτα να μην σε επηρεάσει – συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής αποτυχίας. Άλλωστε, όλοι έχουμε βιώσει αποτυχίες. Αλλά μόνο αυτοί που συνεχίζουν, μπορούν να τα καταφέρουν.

2# Κατάλαβε πόσο μακριά έχεις φτάσει: Δες που έχεις φτάσει. Τι έχεις πετύχει. Δες τις δυσκολίες που έχεις ξεπεράσει στην διαδρομή. Μπορείς να το κάνεις πάλι.

3# Να είσαι ευγνώμον: Γράψε σε ένα χαρτί μερικά πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμον. Είναι αυτά που θα σου δώσουν τη ώθηση να πας παρακάτω. Α, και σταμάτα να γκρινιάζεις.

4# Άλλαξε σκηνικό: Κάνε ένα διάλειμμα. Πήγαινε κάπου αλλού. Κάνε μια βόλτα στη φύση. Συνάντησε ανθρώπους που αγαπάς. Με απλά λόγια, άλλαξε σκηνικό. Όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά, θα έχεις διαφορετική διάθεση. Ίσως έχεις βρει και μια λύση.

5# Αισιοδοξία: Δες τα πράγματα θετικά. Έτσι θα έχεις καλύτερη υγεία, ενώ θα βλέπεις και πιο καθαρά τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.

6# Δράσε: Όλα ξεκινούν από εκεί. Κάνε αυτό για το οποίο μιλάς. Ακόμα και αν οι πιθανότητες δείχνουν να μην είναι με το μέρος σου, κάνε μικρά βήματα προς τον στόχο σου. Είναι πιθανό να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 17 =