αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν έχεις μόνο μια ευκαιρία, για να κάνεις την πρώτη καλή εντύπωση: Ένας CEO μιλά για το τεράστιο ρίσκο που πήρε με τον πρώτο του πελάτη

Όταν έχεις μόνο μια ευκαιρία, για να κάνεις την πρώτη καλή εντύπωση: Ένας CEO μιλά για το τεράστιο ρίσκο που πήρε με τον πρώτο του πελάτη

Υπάρχει μια φράση που λέει, ότι μερικές φορές έχεις μόνο μια ευκαιρία, για να κάνεις την πρώτη καλή εντύπωση. ‘Η αρπάζεις την ευκαιρία ή την αφήνεις να φύγει γιατί θεωρείς ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις στην παρούσα φάση. Ο Alex Chatham έκανε την πρώτη επιλογή. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής και CEO της Spacial Drone. Μιας εταιρίας που φτιάχνει τηλεκατευθυνόμενα αερόπλοια.  Σαν αυτά που βλέπουμε σε αρκετά γήπεδα.

Ο νεαρός επιχειρηματίας και η ομάδα του, είχε φτιάξει ένα prototype του προϊόντος τους, είχαν κάνει κάποια digital διαφήμιση και το πρώτο τηλεφώνημα από πελάτη έφθασε. Αμέσως μετά άρχισαν… τα δύσκολα. Ο πελάτης ήθελε ένα τέτοιο drone- αερόπλοιο, μέσα σε 1 μήνα, για ένα event που θα γινόταν σε γήπεδο.

Τότε, ο Alex Chatham, πήρε το μεγάλο ρίσκο και είπε το ναι. «Δώσε μας τα χρήματα και θα το έχεις σε έναν μήνα», είπε ο επιχειρηματίας στον πελάτη.

«Θα έπρεπε να του πούμε ότι χρειαζόμασταν 6 μήνες», παραδέχεται τώρα ο ίδιος.

Διότι το συγκεκριμένο project ήθελε πολύ παραπάνω χρόνο από 1 μήνα για να φτιαχτεί. Άλλωστε, η εταιρία ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Στο βίντεο που θα δείτε παραπάνω, ο συνιδρυτής περιγράφει με πολύ απλά λόγια το πως φτάσανε στις 4 τελευταίες ημέρες πριν το deadline, το προϊόν δεν ήταν έτοιμο, και τελικά η ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την δουλειά… το τελευταίο βράδυ. Το drone παραδόθηκε, ενώ ο Alex Chatham έλαβαν χρήσιμα μαθήματα για το πως να φτιάχνουν το project τους.

Φυσικά, απέδειξαν ότι τελικά αυτοί που νικούν, είναι αυτοί που παίρνουν τα μεγάλα ρίσκα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =