αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌσο πιο συχνά πληρώνεσαι, τόσο πιο πολλά χρήματα ξοδεύεις, λέει νέα έρευνα

Όσο πιο συχνά πληρώνεσαι, τόσο πιο πολλά χρήματα ξοδεύεις, λέει νέα έρευνα

Το πόσο συχνά ένας μισθός μπαίνει στον τραπεζικό σας λογαριασμό επηρεάζει τα χρήματα που ξοδεύετε, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research.

Όσοι πληρώνονται πιο συχνά ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, επειδή θεωρούν τον εαυτό τους… πιο πλούσιο, σύμφωνα με τη μελέτη. Εάν για παράδειγμα ένα άτομο που συνήθως πληρώνεται μία φορά το μήνα αρχίσει να πληρώνεται κάθε μέρα, θα ξοδέψει περίπου 250 $ περισσότερα δολάρια εκείνο το έτος.

Το πρόβλημα με τις συχνές αμοιβές είναι ότι «είναι πολύ βολικές», λέει στο αμερικανικό Grow ο Mark La Spisa, certified financial planner και πρόεδρος της Vermillion Financial.

Παρόλο που δεν έχετε περισσότερα χρήματα, η συνεχής ταμειακή ροή μπορεί να σας κάνει μην μένετε σε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, λέει, επειδή ξέρετε ότι περισσότερα χρήματα είναι προ των πυλών. Εάν επιλέξετε να πληρώνεστε πιο συχνά, υπάρχουν ωστόσο τρόποι να περιορίσετε τις διακριτικές δαπάνες.

Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας

Με κάθε μισθό, φροντίστε να «πληρώσετε πρώτα τον εαυτό σας», λέει ο La Spisa. Αυτό σημαίνει να μεταφέρετε ένα μέρος των χρημάτων σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου και επενδύσεων, προτού έχετε την ευκαιρία να τα ξοδέψετε σε μη απαραίτητα πράγματα. Έτσι δεν θα ξοδεύεις υπερβολικά χρήματα σε παρορμητικές δαπάνες.

Παρακολουθείστε τις δαπάνες σας

Δείτε την καταγραφή εσόδων-εξόδων του τραπεζικού σας λογαριασμού για τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες. Πέρα από τα απαραίτητα έξοδα, πού πάνε τα χρήματά σας; Η παρακολούθηση των «μη υγιεινών» τρόπων που ξοδεύετε χρήματα, μπορεί να σας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσετε. «Πρέπει να παρακολουθείτε τις ταμειακές ροές για να τις αλλάξετε», λέει ο La Spisa. «Αν δεν το παρακολουθείς, δεν μπορείς να το διαχειριστείς».

«Αντικαταστήστε μια κακή συνήθεια με μια καλή συνήθεια»

Μόλις προσδιορίσετε προς τα που ξοδεύετε υπερβολικά χρήματα, αναρωτηθείτε εάν υπάρχει ένα πιο προσιτό υποκατάστατο. «Αντικαταστήστε μια κακή συνήθεια με μια καλή συνήθεια», λέει ο La Spisa. Για παράδειγμα, αν βγαίνετε έξω για φαγητό τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε το ένα βράδυ.

Προσοχή: Ένα πλάνο που περιλαμβάνει να στερείτε εντελώς από τον εαυτό σας αυτό που σας αρέσει να κάνετε, είναι ένα σχέδιο το οποίο πιθανώς δεν θα τηρήσετε, οπότε ξεκινήστε από μικρές κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + ten =