αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌσο πιο γρήγορα βάλεις στη ζωή σου αυτά τα 6 business στοιχεία, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην επιτυχία

Όσο πιο γρήγορα βάλεις στη ζωή σου αυτά τα 6 business στοιχεία, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην επιτυχία

Όλοι θέλουν να είναι νικητές στο επαγγελματικό πεδίο αλλά και στην ζωή γενικότερα. Όμως η επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του, χωρίς να δουλέψεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποιες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

Ειδικά στην επιχειρηματικότητα, τα δεδομένα μοιάζουν ακόμα πιο δύσκολα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Για να πετύχεις πρέπει να καλλιεργήσεις τις κατάλληλες συνήθειες και να προσαρμόσεις την γενικότερη νοοτροπία σου. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τα 6 ΄στοιχεία που όσο πιο γρήγορα τα βάλεις στην ζωή σου, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην επιτυχία.

1# Να γνωρίζεις τι θέλεις: Το πρώτο βήμα για την επιτυχία μιας επιχείρησης, είναι να ορίσεις τι ακριβώς σημαίνει επιτυχία για εσένα. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό ορισμό. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα που θα σε έκανε να πεις ότι «τα κατάφερες»;

2# Να είσαι πρόθυμος να κάνεις (σχεδόν) ότι χρειαστεί: Τώρα ήρθε η ώρα να πας στις πράξεις. Και πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις ότι χρειαστεί για να φτάσεις στον στόχο σου. Σχεδόν. Δεν χρειάζεται να γίνεις π.χ. μη ηθικός. Αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να εργαστείς όσο σκληρά χρειάζεται.

3# Βρες έναν μέντορα: Δεν μπορείς να έχεις όλες τις απαντήσεις από την αρχή της διαδρομής. Ένας μέντορας που έχει περάσει όσα περνάς εσύ τώρα, σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές.

4# Το δικό σου μονοπάτι: Ναι, άκου τις συμβουλές από τους μέντορες. Αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι. Άλλωστε, δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι δούλεψε καλά για κάποιον άλλο, θα δουλέψει απαραίτητα και για εσένα. Προσπάθησε να βρεις ακόμα καλύτερες λύσεις, σε σχέση με τους παλαιότερους.

5# Λάβε γνώση από την κριτική: Είναι σίγουρο ότι θα σου γίνει κριτική και αρνητικά σχόλια, όσο προχωράς επαγγελματικά. Αντί να απορρίπτεις ή να αποφεύγεις την κριτική, προσπάθησε να μάθεις από αυτή. Δες πως μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να γίνεις πιο δυνατός.

6# Keep going: Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα, εσύ πρέπει να συνεχίσεις. Μάλλον, ειδικά τότε είναι που πρέπει να συνεχίσεις. Η επιτυχία δεν θα έρθει εύκολα. Χρειάζεται επιμονή και συνέπεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 14 =