αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλο και περισσότεροι κλεμμένοι YouTube λογαριασμοί πωλούνται στο Dark Web- Πόσο κοστίζουν

Όλο και περισσότεροι κλεμμένοι YouTube λογαριασμοί πωλούνται στο Dark Web- Πόσο κοστίζουν

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά οι πωλήσεις παραβιασμένων λογαριασμών του YouTube. Μάλιστα, για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει έναν τέτοιο λογαριασμό πρέπει να μπει στο dark web.

Για ποιους λόγους γίνονται παραβιάσεις λογαριασμών

Οι χάκερς γνωρίζουν πολύ καλά την αξία ενός λογαριασμού σε οποιοδήποτε social media εν έτη 2020. Πόσο μάλιστα ενός YouTube καναλιού που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποφέρει σεβαστά έσοδα.

Στόχος των χάκερς που παραβιάζουν τέτοιου είδους λογαριασμούς είναι να τους χρησιμοποιήσουν για την εξασφάλιση κερδών ή για προσωπική προβολή. Για παράδειγμα, ίσως θέλουν να πραγματοποιήσουν διαφημιστικές καμπάνιες με όχι και τόσο αθώο σκοπό.

Επίσης, σε περιπτώσεις που πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς οι ιδιοκτήτες των οποίων ζουν κυριολεκτικά από το YouTube, εύκολα θα μπορούσαν να ζητήσουν “λύτρα” ώστε να επιστρέψουν το account στον κάτοχο του, ο οποίος ενδεχομένως θα πλήρωνε όσα του ζητούσαν.

Πώς παραβιάζουν τους λογαριασμούς

Οι χάκερς έχουν διάφορες μεθόδους με τις οποίες παραβιάζουν τους λογαριασμούς, αλλά συνήθως προσεγγίζουν τα θύματα τους και τα πείθουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους κακόβουλο λογισμικό.

Έπειτα, οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη, και κατ’ επέκταση στο λογαριασμό που διατηρεί στο YouTube.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές

Σύμφωνα με του ερευνητές της InSights, οι καταχωρήσεις πώλησης λογαριασμών του YouTube έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Σε αρκετές ιστοσελίδες στις οποίες δραστηριοποιούνται χάκερς μπορεί κανείς να βρει τον λογαριασμό YouTube που ταιριάζει σε αυτό που αναζητά.

Η τιμή του εκάστοτε λογαριασμού εξαρτάται από το πλήθος των subscribers, καθώς είναι ο νούμερο ένα παράγοντας μέτρησης της αξίας ενός καναλιού στο YouTube. Για παράδειγμα, η τιμή ενός λογαριασμού με 200.000 subscribers μπορεί να ξεκινά από τα 1.000 δολάρια Αμερικής.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =