αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλο και μεγαλύτερο trend οι υπηρεσίες «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά»

Όλο και μεγαλύτερο trend οι υπηρεσίες «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά»

H φιλοσοφία «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά» έρχεται να τονώσει ακόμα περισσότερο το δέλεαρ που ασκεί στη νεότερη γενιά. Για να μπορέσουν να κρατήσουν την πελατεία τους όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο, από τη σουηδική Klarna, που αποτιμάται στα 46 δισ. δολάρια, έως την αυστραλιανή Afterpay, η οποία εξαγοράστηκε από την αμερικανική Block, επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους πέραν εκείνων που αφορούν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Και αυτές οι υπηρεσίες επεκτείνονται στην πληρωμή ιατρικών επισκέψεων και στην εξόφληση των δόσεων της εφορίας. Και αυτό, βέβαια, όπως σχετικώς παρατηρεί σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αυξάνει τον κίνδυνο σώρευσης χρέους. Θα μπορούσε να λέγεται η τάση αυτή «ζήσε τώρα, πρόσεξε αργότερα», ενώ εντοπίζεται σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου οι νεότεροι άνθρωποι αποκτούν φθηνά προϊόντα, όπως λόγου χάριν ένα μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο για μια έξοδο την Παρασκευή, χωρίς να το αποπληρώνουν εντελώς. Ορίζουν, πάντως, ημερομηνίες εξόφλησης για το δάνειο αυτό, το οποίο όμως δεν προβλέπει την επιβολή τόκων. Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες πρακτικές στην καταναλωτική πίστη.

Από πλευράς τους οι εταιρείες οι οποίες εξυπηρετούν την πελατεία υπό τη συνθήκη «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά», για να καταφέρουν να μη χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, κινούνται πέραν του οικείου πεδίου της μόδας και της ομορφιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 18 =