αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλοι… στο Facebook: Ρεκόρ χρήσης στις πλατφόρμες του Ομίλου

Όλοι… στο Facebook: Ρεκόρ χρήσης στις πλατφόρμες του Ομίλου

Η κοινωνική απομόνωση μας κάνει να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στα social media και στις εφαρμογές μηνυμάτων προσπαθώντας να μείνουμε συνδεδεμένοι με οικογένεια και φίλους. Η κίνηση στα δίκτυα μάλιστα είναι τόσο μεγάλη, που το Facebook έκανε ξεχωριστή ανακοίνωση για αυτό.

Σημειώνει λοιπόν ρεκόρ χρήσης σε όλες τις εφαρμογές του. Στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, τα μηνύματα αυξήθηκαν κατά 50% σε Messenger και WhatsApp. Μάλιστα στην Ιταλία πέρα από την αύξηση των μηνυμάτων, βλέπουν αύξηση του χρόνου ομαδικών βιντεοκλήσεων κατά 1.000%.

Τα views των Instagram και Facebook Live έχουν διπλασιαστεί, ενώ συνολικά ο χρόνος χρήσης των εφαρμογών αυξήθηκε κατά 70%.

Η αύξηση της χρήσης λόγω COVID-19 δεν έχει προηγούμενο στη βιομηχανία και βλέπουμε νέα ρεκόρ χρήσης σχεδόν κάθε μέρα. Το να διατηρήσουμε τη σταθερότητα μέσα σε αυτές τις εκρήξεις χρήσης είναι μεγαλύτερη πρόκληση τώρα που οι περισσότεροι υπάλληλοί μας εργάζονται από το σπίτι. – Alex Schultz, Αντιπρόεδρος Analytics

Το Facebook έκανε κάποιες παραχωρήσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως η μείωση της ποιότητας των videos στην Ευρώπη, ενώ έχει μειώσει σημαντικά και το εργολαβικό εργατικό δυναμικό που απασχολούσε στην επιτήρηση περιεχομένου και βασίζεται τώρα περισσότερο στους αλγόριθμούς του.

Τέλος, σημειώνει πως τα έσοδά του έχουν δεχθεί πλήγμα, αφού δεν έχει έσοδα από τις υπηρεσίες που βλέπει αυξημένη χρήση και ταυτόχρονα έχει μειωθεί το ενδιαφέρον διαφήμισης από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε χώρες οι οποίες έχουν πάρει σκληρά μέτρα καταπολέμησης του COVID-19.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + six =