αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλοι και περισσότεροι Googlάρουν «πώς να χακάρω» τον λογαριασμό κάποιου στο Facebook

Όλοι και περισσότεροι Googlάρουν «πώς να χακάρω» τον λογαριασμό κάποιου στο Facebook

Το lockdown έχει δημιουργήσει σε πολλούς ανθρώπους την ανάγκη να δοκιμάσουν νέα χόμπι. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου επέλεξαν να ασχοληθούν με πολύ περίεργα χόμπι. Ο αριθμός των αναζητήσεων στην Google που σχετίζονται με τη φράση «πώς να χακάρω» αυξήθηκε τον Απρίλιο του 2020, οπότε οι ειδικοί του NordVPN εξέτασαν τι ακριβώς προσπαθούσαν να κάνουν χακάρουν οι άνθρωποι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μισοί χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο (46%) ήθελαν να μάθουν πώς να εισέλθουν στον λογαριασμό του Facebook κάποιου άλλου, ενώ το ένα τρίτο των χρηστών επιθυμούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα Wi-Fi (33%).

ι ερευνητές ανέλυσαν τους μηνιαίους όρους αναζήτησης της Google και βρήκαν κατά μέσο όρο 171.490 αναζητήσεις για hack σε όλο τον κόσμο.

« Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές social media για πρόσβαση σε ιστότοπους τρίτων. Σύμφωνα με το Dark Web Price Index, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λογαριασμοί Facebook πωλούνται στην τιμή των 75 $. Οι Facebook λογαριασμοί μόλις βρεθούν στα χέρια ενός εγκληματία του κυβερνοχώρου, μπορούν να ανοίξουν τις πύλες του Instagram ή να δώσουν πρόσβαση σε διαδικτυακά καταστήματα που διατηρούν δεδομένα πιστωτικών καρτών και πολλά άλλα», λέει ο Daniel Markuson, ειδικός στα ψηφιακά δεδομένα στο NordVPN.

Οι 3 κορυφαίες χώρες στις αναζητήσεις για hack στο Facebook είναι οι:

  • Ινδία 26%
  • Οι Φιλιππίνες (19%)
  • Ηνωμένες Πολιτείες (13%)

Τι άλλο θέλουν οι άνθρωποι να χακάρουν;

Κατά την ανάλυση των όγκων των λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με «hack», οι ερευνητές του NordVPN διαπίστωσαν ότι το Wi-Fi έρχεται δεύτερο στη λίστα των πιο επιθυμητών εισβολών. Το Wi-Fi ήταν πάντα στόχος, αλλά το ενδιαφέρον αυξήθηκε όταν οι άνθρωποι αποκλείστηκαν και έπρεπε να εργαστούν ή να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους από το σπίτι. Οι 3 κορυφαίες χώρες όπου οι άνθρωποι θέλουν να επωφεληθούν από το δίκτυο Wi-Fi των γειτόνων τους είναι η Ινδία (23%), η Ινδονησία (13%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (8%).

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 1 =