αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα όσα έγιναν στην (βροχερή) πρώτη ημέρα του Startup Weekend Patras 2019

Όλα όσα έγιναν στην (βροχερή) πρώτη ημέρα του Startup Weekend Patras 2019

Βροχή. Παρασκευή απόγευμα. Υπό συνηθισμένες συνθήκες, ο συνδυασμός των δύο ίσως σήμαινε χαλάρωση στον καναπέ, για να γιορτάσεις δεόντως το τέλος άλλης μιας κουραστικής εβδομάδας. Τώρα όμως όχι. Παρασκευή, 12 Απριλίου: αυτή η διαφορετική Παρασκευή σε βρίσκει να προχωράς ολοταχώς προς το Νέο Λιμάνι της Πάτρας, εκεί όπου για το τριήμερο που ξεκινά φιλοξενείται η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ… και όχι μόνο. Γιατί ο προορισμός σου δεν είναι άλλος από τον όροφο του κτιρίου Β’, όπου σε περιμένει η έναρξη ενός α-χτύ-πη-του τριημέρου. Το Startup Weekend Patras 2019 είναι εδώ, και η έναρξη της πρόκλησης των 54 ωρών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!

Μπαίνεις και διασχίζεις τον χώρο της Έκθεσης, ανεβαίνεις τις σκάλες και εκεί σε υποδέχεται το πιο χαμογελαστό registration του κόσμου- και μια ομάδα υπερηρώων που σε καλοσωρίζει. Το επόμενο δευτερόλεπτο, η μέρα έχει κατά έναν παράδοξο τρόπο φτάσει στο τέλος της και εσύ προσπαθείς να βάλεις σε μια σειρά την καταιγιστική αλληλουχία των δράσεων της πρώτης μέρας του SWP!

Το απόγευμα ξεκίνησε χαλαρά, με καφεδάκι από την Coffee Island και ιδιαίτερες δροσιστικές προτάσεις από τη Rezos Brands. Ένα ενθουσιώδες socializing με τους υπόλοιπους επίδοξους startuppers, που το διαδέχθηκε μια έναρξη δυναμική, που κατάφερε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες σου για το επερχόμενο διήμερο.

Η facilitator Αμαλία Αγαθού κατάφερε πραγματικά να ξεσηκώσει τους συμμετέχοντες από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης, επικοινωνώντας μέσα από την εμπειρία της τον χαρακτήρα και τους στόχους του event, αλλά και όλη τη… μαγεία που κρύβεται σε ένα Start Up Weekend. Η Αμαλία απέδειξε για μια ακόμη φορά τη μοναδική της ικανότητα στο να κινητοποιεί τους ακροατές της, προβιβάζοντάς τους σε συμπαρουσιαστές με όχημα την άμεση αλληλεπίδραση και το επικοινωνιακό της χάρισμα να μοιράζεται το πάθος της για όλα όσα μπορούν να γεννήσουν οι ομάδες με όραμα και επιχειρηματικό νου. “Ιστορίες επιτυχίας μπορούν να ξεκινήσουν και στη μικρότερη πόλη του κόσμου” ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας τον λόγο στον Παναγιώτης Τσάγγας, CEO και Co-founder της Susurrus.

Ο ομιλητής του SWP 2019 εξήρε τη σημασία του networking και του socializing, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και αν κανείς δεν είναι εξωστρεφής έχει σημασία να επιδιώκει την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη δημιουργία διασυνδέσεων, ιδιαίτερα με ανθρώπους που διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό εμπειρίας στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Πρόσθεσε πως η ευελιξία αποτελεί απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. “Πρέπει να είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε και να απορρίψετε πολλές διαφορετικές ιδέες και προϊόντα, να αποτύχετε και να δοκιμάσετε ξανά, αναζητώντας παράλληλα τη χρυσή τομή στη σύνθεση της ομάδας σας”.

Το ότι η ομάδα μπορεί να απογειώσει μια ιδέα και να κάνει “το ταξίδι να αξίζει”, επιβεβαίωσε και η Λίνα Στούμπου, Co-founder της Susurrus, για να καταλήξει λέγοντας: “Dream big, act bigger”. Το pre- workshop συνέχισε με τους συμμετέχοντες να σχηματίζουν ομάδες για ένα warm-up game που περιελάμβανε την ανάπτυξη ιδεών και την ανάδειξη των δημοφιλέστερων, μια πρώτη εμπειρία pitching, αλλά και το trailer ενός διαφορετικού… μυστηρίου workshop που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσιο του SWP 2019.

Αφήνεις πίσω σου τις εγκαταστάσεις του Patras IQ και στο μυαλό σου προβάλλεται ακόμα το Weekend Roadmap, με την παρουσίαση του οποίου έκλεισε η πρώτη σου επαφή με τον θεσμό του Startup Weekend. Αύριο καταφθάνουν οι coaches, σκέφτεσαι καθώς αποθηκεύεις στο κινητό σου τα στοιχεία των μελών της ομάδας σου- και ήδη ανυπομονείς για το επόμενο βήμα. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για ένα σάββατο που ελπίζεις μια μέρα να θυμάσαι ως “τη μέρα που άρχισαν όλα”.

 

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 10 =