αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Ψαχτήρια» ταινιών, μετατροπές αρχείων και… χάρακες: 6 χρήσιμες εφαρμογές για κινητά

«Ψαχτήρια» ταινιών, μετατροπές αρχείων και… χάρακες: 6 χρήσιμες εφαρμογές για κινητά

Σου έχει τύχει ποτέ να θες να μετρήσεις μια απόσταση αλλά να μην έχεις μέτρο; Να μεταφέρεις ένα αρχείο από το smartphone στον υπολογιστή αλλά να μην έχεις καλώδιο; Να βγάζεις φωτογραφία τις σημειώσεις του κολλητού, αλλά να μην φαίνονται σωστά στην εκτύπωση; Εάν ναι, τότε οι εφαρμογές που συνέλεξε το Techblog.gr ίσως σου φανούν χρήσιμες.

AirDroid (Android)
To AirDroid είναι μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει την πλήρη επικοινωνία του smartphone μέσω Wi-Fi χωρίς τη χρήση του παραμικρού καλωδίου. Επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων, φωτογραφιών, την αναπαραγωγή μουσικής που είναι αποθηκευμένη στο κινητό από τα ηχεία του υπολογιστή, πρόσβαση στις επαφές, το αρχείο κλήσεων καθώς και την λήψη και αποστολή SMS, όλα αυτά μέσα από το ένα παράθυρο στον browser σας.
Play Store

AirDroid app

Tabs & Chords (Android & iOS)
Η εν λόγω εφαρμογή απευθύνεται σε κιθαρίστες κυρίως και διαθέτει μια τεράστια συλλογή από τραγούδια συνοδευόμενα από τις συγχορδίες τους καθώς και εργαλεία όπως κουρδιστήρι, μετρονόμο, chords library και αλλά. Επιπλέον έχει την δυνατότητα playback κάποιου τραγουδιού που ήδη έχει ο χρήστης στη μουσική του βιβλιοθήκη «πάνω» από την οθόνη με τους στίχους και διαθέτει auto scroll. Ακόμα γίνεται να αποθηκεύσουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια για προβολή offline και να συνδέσουμε καποιο account ώστε τα οι ταμπλαδούρες μας να συγχρονίζονται σε όλες μας τις συσκευές. Η εφαρμογή κοστίζει 3.49€ για Android και 2.80€ (ή 2.99$) για iOS και μπορείτε να την βρείτε στα παρακάτω Links.
iTunes
Play Store

tabs and chords app

Google Keep (Android & iOS)
Το Google Keep μας δίνει την δυνατότητα να κρατάμε σημειώσεις στο κινητό μας με πολλαπλά οφέλη. Αρχικά είναι συμβατό με όλα τα κινητά Android & iPhone, οπότε δεν υπάρχει το πρόβλημα του συγχρονισμού μεταξύ παλιάς και νέας συσκευής, όπως π.χ. στα LG με το Quick Memo που δεν συγχρονίζεται με συσκευές αλλού κατασκευαστή ή το S memo της Samsung. Ακόμα υπάρχει extension για τον Google Chrome, πράγμα που σημαίνει ότι εάν βρούμε κάτι ενδιαφέρον σερφάροντας το internet από το desktop μας, μπορούμε με ένα κλικ να το αποθηκεύσουμε και στο κινητό μας. Τέλος, πέραν της απεριόριστης παραμετροποίησης που μας προσφέρει σε χρώματα σημειώσεων, γραμματοσειρές, είδη σημείωσης (dots, tick-the-box, bold κτλ.) συνδέεται με τον λογαριασμό google μας οπότε μπορούμε να έχουμε όλες μας τις σημειώσεις μαζί μας, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας νέου λογαριασμού.
iTunes
Play Store

google keep app

Itcher (Android & iOS)
Εάν είσαι από εκείνους που βλέπουν ατέλειωτες ταινίες και σειρές, τότε σίγουρα σου έχει τύχει να έρθει μια μέρα και να μην έχεις τι να βάλεις να δεις. Το itcher όμως είναι εδώ για να σε βοηθήσει! Αρχικά διαλέγεις ποια κατηγορία σε ενδιαφέρει: ταινίες, σειρές, μουσική, βιβλία, games και στη συνέχεια σου ζητάει να βαθμολογήσεις 5 τίτλους με άριστα το 5. Βάσει της βαθμολογίας που έβαλες, το itcher καταλαβαίνει τι είδους υλικό σου αρέσει και τι όχι, οπότε σου προτείνει ανάλογα! Όσο εσύ βαθμολογείς νέους τίτλους, τόσο αυτό θα γίνεται καλύτερο και πιο εύστοχο στις προβλέψεις του!
iTunes
Play Store

itcher aap

CamScanner (Android &iPhone)
Πλέον μπορείς ευκολά και γρηγορά να μετατρέψεις ένα έγγραφο σε pdf χρησιμοποιώντας την camera του smartphone σου χωρίς να ανησυχείς για τις σκιές και τη φωτεινότητα που εχει μια φωτογραφια. To CamScanner βγαζει φωτογραφία ένα έντυπο, και το μετατρέπει σε ένα πεντακάθαρο pdf μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Με το burst mode, μας επιτρέπει να τραβήξουμε πολλές φωτογραφίες συνεχόμενα και να τις αποθηκεύσουμε σε μηδενικό χρόνο. Εάν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορούμε ακόμα και χειροκίνητα να αλλάξουμε τη φωτεινότητα και το contrast του pdf μας. Ακόμα το CamScanner διαθέτει OCR Plugin το οποίο αναγνωρίζει το κείμενο μέσα στη φωτογραφία μας και το μετατρέπει σε word ώστε να μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα κείμενο ακόμα κι αν δεν έχουμε το πρωτότυπο αρχείο! Τέλος η εφαρμογή διαθέτει υποστήριξη Cloud ώστε να αποθηκεύουμε εκεί τα αρχεία που δημιουργούμε και να τα τυπώσουμε κάποια άλλη στιγμή.
iTunes
Play Store

camscanner app

SmartTools (Android)
Το Smart Tools είναι ένα δωρεάν app για Android που παρεχει μια ολοκληρωμένη συλλογή υπηρεσιών όπως, πυξίδα, χάρακα, αλφάδι, μετρητή απόστασης και πολλά αλλά χρήσιμα εργαλεία τα οποία σιγουρά έχουν χρειαστεί σε όλους κάποια στιγμή και δεν τα είχαμε πρόχειρα…
Play Store

Smart tools app

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 1 =