αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΨάχνουν για «πειρατές» των συνδρομητικών Ελληνικών καναλιών

Ψάχνουν για «πειρατές» των συνδρομητικών Ελληνικών καναλιών

«Γροθιά» στην πειρατεία της συνδρομητικής τηλεόρασης δίνουν οι πάροχοι σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές. Τελευταία επιτυχία ήταν το «μαύρο« που έπεσε σχεδόν σε όλους τους παράνομους συνδρομητές κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Champions League.

Όπως αναφέρει το techwar.gr, οι πάροχοι υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, Cosmote, Nova και Vodafone, εφεξής θα ρίχνουν «μαύρο» στις πειρατικές συνδέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, θέλοντας να προφυλάξουν τις επενδύσεις τόσο σε αθλητικό περιεχόμενο όσο και σε οικογενειακό.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Μέχρι και σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε συνεργασία με τις εταιρείες που παρέχουν συνδρομητική τηλεόραση και την Ελληνική Αστυνομία έχουν καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.

Στόχος εκτός από το να μην βλέπουν παράνομα περιεχόμενο, είναι οι χρήστες των παράνομων αυτών καναλιών που μέχρι σήμερα έμεναν στο απυρόβλητο να ελέγχονται με στόχο ποινικές διώξεις. Έτσι θα χτυπηθεί η πειρατεία που αποτελεί μεγάλη αιμορραγία εσόδων τόσο για τις εταιρείες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο μάλιστα επανάφερε το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης ύψους 10% για κάθε σύνδεση.

Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία για τις παράνομες επιχειρήσεις που έχουν στηθεί γίνεται μετά από καταγγελίες των εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης. Μέλημα των αρμόδιων αρχών είναι το άμεσο «μπλοκάρισμα» των παράνομων αυτών καναλιών ακόμα και κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης και ο εντοπισμός των παράνομων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς όλα τα ερασιτεχνικά sites έχουν ήδη κλείσει και αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μεγαλύτερα sites με χιλιάδες παράνομους συνδρομητές.

Dynamic blocking

Πρόκειται για τον λεγόμενο “δυναμικό αποκλεισμό ιστοσελίδων” (dynamic blocking) το οποίο έχει ως στόχο να σταματά, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, την πρόσβαση σε site και υπηρεσίες που προβάλλουν παράνομα συνδρομητικό περιεχόμενο, στοχεύοντας κατά βάση την μετάδοση αθλητικών γεγονότων.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε περασμένο Ιούλιο του 2021, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού που καθορίζει επακριβώς τη διαδικασία, ενεργοποιώντας ουσιαστικά το νέο νόμο.

Με την νέα αυτή διαδικασία ουσιαστικά μετά από καταγγελία διατάσσεται το κλείσιμο της διεύθυνσης μπλοκάροντας την πρόσβαση. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά το μπλοκάρισμα της διεύθυνσης σε ορισμένες περιπτώσεις εντοπίζονται μέχρι και 100..000 χτυπήματα που αναζητούν παράνομη πρόσβαση και απλά βλέπουν το μήνυμα πως έχει διακοπεί η θέαση λόγω παράνομης αναμετάδοσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − five =