αρχικηVIRALΨάχνεις για δουλειά; Ένα μικρό νησί στον Καναδά προσφέρει μισθό και 20 στρέμματα γης

Ψάχνεις για δουλειά; Ένα μικρό νησί στον Καναδά προσφέρει μισθό και 20 στρέμματα γης

Το Cape Breton είναι ένα μικρό, γραφικό νησάκι στην επαρχία της Νέας Σκωτίας. Οι ακτές τους βρέχονται από τη θάλασσα του Ατλαντικού και σε αυτό ζουν ειρηνικά ιθαγενείς και απόγονοι των κάποτε αποίκων της περιοχής, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι. Ο πληθυσμός του νησιού κυμαίνεται στα 135.000 άτομα, όπως αναφέρει το perierga.gr.

Σε αυτό το νησί λοιπόν υπάρχει και το χωριουδάκι Whycocomagh όπου ζουν περί τα 800 άτομα και πολλά εξ αυτών εξυπηρετούνται από το παντοπωλείο Farmer’s Daughter Country Market. Και είναι οι ιδιοκτήτες αυτούς του καταστήματος που είχαν μια εξαιρετική ιδέα για να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό πρόβλημα που παρατηρείται σε όλο το νησί και όπως φοβούνται απειλεί τον τρόπο ζωής τους. Συγκεκριμένα η κόρη του ιδιοκτήτη, έκανε μια ανάρτηση- αγγελία στο Facebook ενημερώνοντας πως η οικογενειακή επιχείρηση αναζητά εργαζόμενους στους οποίους εκτός από μισθό θα παραχωρηθούν και ι 20στρέμματα γης. Η γη δε, εφόσον παραμείνουν για εργασία για διάστημα 5 ετών, θα γίνει δική τους!

Η αγγελία, που αναρτήθηκε στις 28 Αυγούστου έχει μεγάλη ανταπόκριση. Περί τα 3.500 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για να εργαστούν στο νησί και στο παντοπωλείο ενώ η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 6.300 likes και έχει κοινοποιηθεί από 5.734 χρήστες. «Είμαστε μια επιχείρηση που έχει καθιερωθεί στο κέντρο του Cape Breton, είμαστε πλούσιοι σε δουλειές, γη και προοπτικές αλλά όχι και σε ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία.

cape1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 6 =