αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΨάχνεις έναν σπουδαίο μέντορα; Πρέπει να έχει αυτά τα 6 χαρακτηριστικά

Ψάχνεις έναν σπουδαίο μέντορα; Πρέπει να έχει αυτά τα 6 χαρακτηριστικά

Κάθε επαγγελματίας, είτε είναι επιχειρηματίας είτε υπάλληλος, μπορεί να επωφεληθεί από έναν καλό μέντορα. Αν καταφέρεις να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, μπορεί να σου δώσει την ώθηση που θες για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Σίγουρα θα έχει χρήσιμες συμβουλές και εμπειρίες να σου παραθέσει. Είναι αυτά που θα σε πάνε στο next level.

Ειδικά για όσους μόλις ξεκίνησαν την καριέρα τους, μια καθοδήγηση μπορεί να βοηθήσει στην παροχή απαντήσεων σε σημαντικά ερωτήματα και να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια όταν πρόκειται για σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Ωστόσο το να βρεις τον κατάλληλο μέντορα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα δεις πολλούς ανθρώπους -ναι, και στην Ελλάδα- να… περιφέρονται και να λένε ότι έχουν αυτόν τον ρόλο. Αλλά τελικά ποιος είναι ο σωστός μέντορας για την δική σου περίπτωση; Το inc.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και λέει ότι πρέπει να βρεις έναν μέντορα που να έχει 6 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

1# Να είναι ειλικρινής. Φρόντισε να βρεις έναν άνθρωπο που να είναι ειλικρινής μαζί σου- ακόμα κι όταν πρέπει να ακούσεις μερικές σκληρές αλήθειες. Μόνο έτσι θα πάρεις το σωστό feedback και θα πας παρακάτω.

2# Να έχει παρόμοια εμπειρία. Ένας μέντορας πρέπει να έχει βρεθεί εκεί που είσαι εσύ τώρα. Να έχει την εμπειρία. Να είναι στο πεδίο σου. Και φυσικά να θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί σου.

3# Να κάνει καλές ερωτήσεις. Δεν μετρούν μόνο οι απαντήσεις. Ένα μέντορας πρέπει να ξέρει να σε καθοδηγήσει με τις σωστές ερωτήσεις. Να σε οδηγήσει στο να βρεις εσύ τις απαντήσεις. Και να μπεις στο σωστό μονοπάτι.

4# Δεν μιλά μόνο, αλλά ακούει κιόλας. Ένα πρόβλημα που έχουν αρκετοί μέντορες είναι ότι… δεν ακούνε πολύ. Προτιμούν να μιλάνε. Αλλά ένας καλός μέντορας πρέπει επίσης να ξέρει πώς να ακούει, όχι μόνο πώς να δώσει συμβουλές. Αν ο μέντορας σε ακούει, δημιουργείται μια βαθύτερη σχέση εμπιστοσύνης. Και θα νιώθεις πιο άνετα να μοιράζεσαι πληροφορίες μαζί του.

5# Ενθάρρυνση. Ένας καλός μέντορας είναι πάντα εκεί για να γιορτάσει τις νίκες σου. Και να σε υποστηρίξει στις αποτυχίες.

6# Να είναι παθιασμένος. Ίσως τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία, αν ο μέντορας δεν είναι παθιασμένος. Να τους αρέσει ο ρόλος του μέντορα και να θέλει να καθοδηγεί έναν «μαθητή». Έτσι θα εμπνεύσει και εσένα. Ένα μέντορας που… βαριέται, δεν έχει κάτι να σου προσφέρει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =