αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Χρυσάφι» εισπράττει η Lamda για τα πολυτελή σπίτια στο Ελληνικό

«Χρυσάφι» εισπράττει η Lamda για τα πολυτελή σπίτια στο Ελληνικό

Αύξηση κατά 26% στα 1,39 δισ ευρώ σημείωσε η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) της Lamda Development στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, μετά την ενοποίηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Η θετική επίπτωση στην NAV που προέκυψε από την επανεκτίμηση της αξίας μέρους του ενεργητικού (Επενδυτικά Ακίνητα) της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ανήλθε σε 306 εκατ. ευρώ.

Η επανεκτίμηση της αξίας, έγινε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σε επιμέρους επενδυτικά ακίνητα στο Ελληνικό (Εμπορικά Κέντρα και λοιπές εμπορικές χρήσεις, γραφεία, ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο-καζίνο, χρήσεις αθλητισμού και σχολείων).

Όσον αφορά στη ζήτηση για τις κρατήσεις κατοικιών/διαμερισμάτων στο Ελληνικό, το ενδιαφέρον που παρατηρείται μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Όπως σημειώνει το Capital.gr, ήδη τα μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν σε υφιστάμενες προκαταβολές πελατών υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στις βίλες έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το σύνολο και των 27 κατοικιών.

Τα μελλοντικά δυνητικά έσοδα από την πώληση των βιλών ανέρχονται σε 345 εκατ., ενώ αναφορικά με τα διαμερίσματα του Marina Tower, το υψηλότερου πύργου που θα κατασκευαστεί τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα υπολογίζονται στα 338 εκατ. ευρώ καθώς έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας. 

Σημαντική πρόοδο έχει σημειωθεί και στο κομμάτι των επιχειρηματικών συμφωνιών εντός της έκτασης του Ελληνικού, με την Lamda να έχει ήδη συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση γραφείων συνολικής επιφάνειας 40 χιλ. τ.μ. και τον όμιλο FOURLIS για πώληση γης επί της οποίας θα αναπτυχθεί το Εμπορικό Πάρκο Λιανικής “Retail Park” επιφάνειας 30 χιλ. τ.μ. 

Τέλος όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα της Lamda (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos), όπως προκύπτει από την αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, υποχωρούν σταδιακά οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, ενώ καταγράφεται κέρδος 6,3 εκατ. από την επανεκτίμηση της αξίας τους από ανεξάρτητο εκτιμητή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − five =