αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧρησιμοποιείς το όνομα του κατοικίδιου σου στα passwords; Δες πως μπορούν εύκολα να το βρουν οι χάκερ

Χρησιμοποιείς το όνομα του κατοικίδιου σου στα passwords; Δες πως μπορούν εύκολα να το βρουν οι χάκερ

Αν έχετε ορίσει σαν password το όνομα του κατοικίδιού σας σκεπτόμενοι πως δε θα το βρει κανείς, αυταπατάστε καθώς μία νέα έρευνα δείχνει πόσο συνηθισμένη είναι μία τέτοια τακτική, καθιστώντας σας εύκολους στόχους για τους hackers.

Το National Cyber Security Centre (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκε πως ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού, το 15% για την ακρίβεια, χρησιμοποιούσε τα ονόματα των κατοικίδιών τους για passwords. Μάλιστα η επιλογή αυτή ξεπερνούσε ακόμα και αυτούς που χρησιμοποιούσαν ονόματα από την οικογένεια (14%) ή σημαντικές ημερομηνίες όπως γενέθλια και επετείους (13%). Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα ένα 6% που χρησιμοποιεί τη λέξη “password” και 6% που χρησιμοποιεί το “123456”.

Το να χρησιμοποιείτε το όνομα του κατοικίδιού σας ως password σάς κάνει εύκολο στόχο για τους κυβερνοεγκληματίες, καθώς μπορούν να το μαντέψουν επιλέγοντας γνωστά ονόματα, όπως Bella, Coco, Luna, Milo και άλλα. Η ίδια λογική ισχύει για τα ονόματα μελών της οικογένειας και τα γενέθλια, τα οποία μπορούν να εξαχθούν από τα social media. Εκατομμύρια λογαριασμοί μπορούν εύκολα να παραβιαστούν από εγκληματίες που χρησιμοποιούν τεχνικές δοκιμής και σφάλματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − sixteen =