αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧρειάζονται 6 βήματα για να «σχεδιάσεις» την επιτυχία σου

Χρειάζονται 6 βήματα για να «σχεδιάσεις» την επιτυχία σου

Υπάρχει μια φράση, που λέει ότι η ζωή είναι 10% αυτό που συμβαίνει σε εσένα, και 90% το πως αντιδράς εσύ. Με απλά λόγια, οι καταστάσεις και τα δεδομένα που υπάρχουν τριγύρω μας, ισχύουν λίγο- πολύ για όλους. Το «κλειδί» είναι το πως αντιδράς εσύ σε όλα αυτά και τι επιλογές κάνεις. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχεις φέρει μέχρι τώρα στην ζωή σου, ήρθε η ώρα για αλλαγές. Είτε μικρές, είτε μεγαλύτερες.

Αν κοιτάξεις τους πετυχημένους ανθρώπους, θα διαπιστώσεις ότι σχεδόν πάντα υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από την επιτυχία τους. Ξέρουν τι θέλουν, καταρτίζουν ένα σχέδιο που θα τους φέρει εκεί που θέλουν, και στην συνέχεια εργάζονται πάνω στο σχέδιό τους. Αυτή η διαδικασία είναι το θεμέλιο της επιτυχίας.

Μπορεί μερικές φορές να φαίνεται δύσκολο, ωστόσο ως άνθρωποι έχουμε πάντα την δυνατότητα να επηρεάσουμε την ζωή μας. Αρκεί να κάνουμε τολμηρές κινήσεις, και φυσικά να έχουμε ένα πλάνο. Το αμερικανικό Success.com, παραθέτει τα 6 βήματα που χρειάζονται για να «σχεδιάσεις» την επιτυχία σου. Έτοιμοι;

1# Φτιάξε το σωστό πλάνο για εσένα. Ποιο είναι λοιπόν το σωστό σχέδιο; Αυτό που σου ταιριάζει. Κάθε ένας από εμάς ορίζει την επιτυχία με διαφορετικό τρόπο. Έχουμε διαφορετικά δυνατά σημεία και αδυναμίες. Φτιάξε ένα σχέδιο που ταιριάζει σε εσένα.

2# Καθόρισε τις ώρες. Ωραία, αφού έφτιαξες το πλάνο σου, τώρα πρέπει να καθορίσεις τις ώρες που θα εργάζεσαι πάνω σε αυτό. Μπορεί να το κάνεις τις Κυριακές. Μπορεί κάθε απόγευμα. ‘Η μπορεί 3 φορές την εβδομάδα. Κάνε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

3# Κράτα σημειώσεις. Δεν μπορείς να θυμάσαι τα πάντα. Έχε ένα μπλοκάκι στο οποίο θα κρατάς σημειώσεις. Κατέγραψε όλες εκείνες τις ιδέες που σου έρχονται όταν είσαι στα πιο απίθανα μέρη. Σημείωσε τις ιδέες που μπορούν να σε επηρεάσουν περισσότερο. Όλα αυτά που νιώθεις ότι μπορούν να αλλάξουν την ζωή σου ή που έστω αξίζει να γίνει περισσότερη συζήτηση.

4# Παρατήρησε τα δεδομένα με προσοχή. Συνέχεια του προηγούμενου Point. Στο τέλος κάθε ημέρας, γύρνα τον χρόνο λίγο πίσω: με ποιον μιλήσατε, ποιους είδατε, τι είπαν, τι συνέβη και πώς αισθανθήκατε. Κάθε μέρα είναι ένα κομμάτι του ‘μωσαϊκού’ της ζωής σας. Δες όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, και αλληλεπίδρασε σωστά.

5# Βάλε στόχους. Το σχέδιο που έχεις φτιάξει, είναι ο «χάρτης» για το πως θα φτάσεις στους στόχους σου. Ναι, πρέπει να έχεις συγκεκριμένους στόχους. Είναι αυτοί που θα σε τραβήξουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

6# Κάνε πράξεις. Συνήθως, αυτό που διαχωρίζει τους πετυχημένους από τους αποτυχημένους ανθρώπους, είναι ότι αυτού που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, δρουν. Δεν μένουν στην θεωρία. Προχωρούν σε πράξεις. Δεν είναι απαραίτητα πιο έξυπνοι από τους άλλους, αλλά έχουν σχέδιο και το εφαρμόζουν. Ακόμα και οι μικρές κινήσεις, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το χειρότερο από όλα είναι η αδράνεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =