αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧρήστες των Windows 7 δεν μπορούν να επανεκκινήσουν ή να κλείσουν τους υπολογιστές τους

Χρήστες των Windows 7 δεν μπορούν να επανεκκινήσουν ή να κλείσουν τους υπολογιστές τους

Η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη για τα Windows 7 στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά ίσως χρειαστεί να κυκλοφορήσει μια τελευταία ενημέρωση, καθώς οι χρήστες αναφέρουν ένα σφάλμα που δεν μπορεί να εντοπιστεί και δεν τους επιτρέπει να κλείνουν ή να επανεκκινούν τους υπολογιστές τους.

Κανείς δεν ξέρει τι προκαλεί αυτό το σφάλμα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο ότι οι υπολογιστές των Windows 7 δεν ήταν σε θέση να κλείσουν ή να επανεκκινηθούν. Όταν προσπαθείτε να ολοκληρώσετε κάποια ενέργεια, τα Windows 7 εμφανίζουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που γράφει “Δεν έχετε άδεια να τερματίσετε τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή”. Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση, αφήνοντας τους χρήστες να ψάχνουν για προσωρινές διορθώσεις.

Εδώ είναι η προσωρινή λύση, την οποία οι χρήστες μοιράζονται στο Reddit και άλλες πλατφόρμες:

  1. Δημιουργήστε έναν άλλο λογαριασμό διαχειριστή και συνδεθείτε
  2. Συνδεθείτε ξανά στον default λογαριασμό διαχειριστή
  3. Κλείστε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Η Quick Heal ανακοίνωσε μια άλλη επιλογή για χρήστες που αντιμετωπίζουν το bug. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προσωρινή λύση:

  1. Πατήστε τα κουμπιά ‘Windows’ και ‘R’ για να ανοίξει το παράθυρο εκτέλεσης
  2. Πληκτρολογήστε ‘gpedit.msc’ και πατήστε ‘OK’
  3. Πηγα΄ίντε στο ‘Computer Configuration’ > ‘Windows Settings’ > ‘Security Settings’ > ‘Local Policies’ > ‘Security Options’
  4. Στο πάνελ της δεξιάς πλευράς, κάντε διπλό κλικ στο ‘User Account Control: Τρέξτε όλους τους διαχειριστές σε ‘Admin Approval Mode’ και επιλέξτε ‘Enable’
  5. Ανοίξτε ξανά το παράθυρο εκτέλεσης και πληκτρολογείστε ‘gpupdate /force’
  6. Τώρα μπορείτε να κλείσετε ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Εξυπηρετεί ως πιο μόνιμη λύση, αλλά ίσως η Microsoft να δώσει την τελική λύση στο bug. Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως τρέχουν σε “ληγμένες” εκδόσεις των Windows και οι περισσότεροι από αυτούς είναι στα Windows 7. Πάντως, η εταιρεία είχε ξαναδώσει λύση σε πρόβλημα που απενεργοποιούσε την ταπετσαρία του υπολογιστή, ακόμα και αφού είχε σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows 7, οπότε υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + nine =