αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧρήσιμο: Ο Chrome φέρνει τη δυνατότητα προεπισκόπησης των links στην έκδοση για Android

Χρήσιμο: Ο Chrome φέρνει τη δυνατότητα προεπισκόπησης των links στην έκδοση για Android

Μια μικρή αλλά ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη προσθήκη πραγματοποιήθηκε στην εφαρμογή του Chrome browser για συσκευές Android. Με το γενικότερο λανσάρισμα της έκδοσης Chrome 89 που ούτως ή άλλως φέρνει σημαντικές βελτιώσεις σχετικά με την απόδοση του δημοφιλούς web browser, η Google ενσωματώνει και τη δυνατότητα προεπισκόπησης (preview) του link που ετοιμάζεσαι να πατήσεις, έτσι ώστε να έχεις μια εικόνα για αυτό που θα συναντήσεις αφού δώσεις το κλικ σου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Google, η συγκεκριμένη λειτουργία εμφανίζεται σταδιακά στους χρήστες και μάλιστα η Google εργάζεται επάνω σε αυτήν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Για να εμφανιστεί η επιλογή επάνω από κάποιο link, ο χρήστης αρκεί να κρατήσει παρατεταμένα το δάκτυλο μέχρι να βγει το pop-up παράθυρο με τις επιλογές. Εκτός από τα συνηθισμένα, οι χρήστες θα παρατηρήσουν και το “Preview Page” στη λίστα. Πατώντας σε αυτό θα ανοίξει το link σε μια καρτέλα που αναδύεται από το κάτω μέρος και οι χρηστές θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν κανονικά το link ή να το “διώξουν” με ένα σύρσιμο του δακτύλου.

Η χρησιμότητα των previews είναι προφανής εάν, για παράδειγμα, διαβάζεις ένα μεγάλο άρθρο και θες να δεις στα γρήγορα κάποιες πληροφορίες από links που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό χωρίς να ανοίγεις νέες καρτέλες και να μπλέκεις με τα μπρος-πίσω. Να σημειωθεί, όμως, ότι δεν μπορείς να έχεις ανοικτό παραπάνω από ένα preview page κάθε φορά.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − six =