αρχικηVIRALΧαμός στα κομμωτήρια της Δανίας για ένα ραντεβού

Χαμός στα κομμωτήρια της Δανίας για ένα ραντεβού

Ίσως είναι κάτι… που θα δούμε και στην Ελλάδα σε μερικές ημέρες. Μετά από περίπου 1 μήνα lockdown, πλέον οι Δανοί μπορούν να πάνε στα κομμωτήρια. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, αφού τα διαθέσιμα ραντεβού είναι δυσεύρετα.

«Έχουμε τρελή δουλειά. Εννοώ ότι δεν έχουμε ραντεβού για τις επόμενες δύο εβδομάδες» λέει στο BBC ο Phil Olander, ιδιοκτήτης του Phil’s Barber στο κέντρο της Κοπεγχάγης. To άνοιγμα των κομμωτηρίων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή πυροδότησε ένα μπαράζ αιτημάτων για ραντεβού. Ο Olander αναφέρει ότι το σύστημα κρατήσεων του κατέρρευσε.

Ένας άλλος κομμωτής λέει πως πλέον δεν έχει χρόνο για άλλα ραντεβού τις επόμενες τρεις εβδομάδες και πως θα εργαστούν με υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση.

Ωστόσο, υπάρχουν κανόνες για τα κομμωτήρια, που πρέπει να καθαρίζουν τα πάντα μετά από κάθε κούρεμα. «Πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε πελάτη. Απολυμαίνουμε όλο τον πάγκο, τα εργαλεία, τα πάντα, από το πόμολο της πόρτας έως τον αναγνώστη πιστωτικών καρτών. Είναι πολλή δουλειά», λέει ο Olander.

Επίσης, ο χώρος αναμονής έχει αναδιαταχθεί και δεν υπάρχουν πλέον περιοδικά για ανάγνωση, έτσι ώστε να μην μαζεύονται πολλοί άνθρωποι στο ίδιο σημείο και να περιμένουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 9 =