αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάος με την Folli Follie: Αποκαλύφθηκε ότι οι επενδύσεις στην Ασία δεν υπήρχαν. Διατηρούσε μονάδα για να δικαιολογεί κονδύλια

Χάος με την Folli Follie: Αποκαλύφθηκε ότι οι επενδύσεις στην Ασία δεν υπήρχαν. Διατηρούσε μονάδα για να δικαιολογεί κονδύλια

“Χάρτινος” ήταν ο ασιατικός τίγρης της Folli – Follie καθώς στην Ασία είχε ταμείο μόλις 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 296 εκατ. ευρώ που είχαν δηλωθεί από την εισηγμένη. Σύμφωνα με το πόρισμα της Alvarez & Marshall, τα στοιχεία είναι σοκαριστικά καθώς αποδεικνύεται ότι, οι επενδύσεις στην Ασία δεν υπήρχαν και ουσιαστικά η εταιρεία διατηρούσε μια “μονάδα’ στην Ασία, προκειμένου να δικαιολογεί κονδύλια επενδύσεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εταιρεία η οποία ούτε καν εμπορικά δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών ενώ τα στοιχεία είναι άκρως επιβαρυντικά για την διοίκηση που διαχειρίστηκε αυτούς τους λογαριασμούς. Ειδικότερα, οι πωλήσεις δεν ήταν ούτε στην χονδρική ούτε στην λιανική, ενώ η Folli εμφάνιζε πωλήσεις 1,1 δισ. ευρώ έναντι των πραγματικών 116 εκατ. ευρώ! Tα αποθέματα των 581 εκατ. ευρώ ήταν μόλις 33 εκατ. ευρώ δηλαδή ούτε το 6% όσων είχαν δηλωθεί.

Όπως σημειώνει η Alvarez γι αυτές τις πωλήσεις το κόστος πωλήσεων δεν ήταν 614 εκατ. ευρώ όπως αναφερόταν στον ισολογισμό, αλλά μόλις 33 εκατ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία στο χρηματιστήριο σημείωνει τα εξής:

Κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal η οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε για τις εταιρείες του ομίλου FFG, στην Ασία (APAC). Όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, η Alvarez & Marsal διεξήγαγε έρευνα για το Οικονομικό έτος 2017.

Η έκθεση της Α&Μ «Preliminary Restatement Findings with respect to the FF ASIA GROUP consolidated financial statements for fiscal year 2017» αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία για το έτος 2017, ενώ η εγκληματολογική (forensic) έκθεση αναμένεται να παραδοθεί προσεχώς.

Σημειώνεται ότι τα παραδοθέντα οικονομικά στοιχεία της Α&Μ δεν είναι οριστικά και αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου από υψηλού κύρους ελεγκτική εταιρεία, ο οποίος θα καταδείξει την πραγματική εικόνα του ομίλου της FFG για το οικονομικό έτος 2017. Οι κυριότερες αλλαγές που επισήμανε η Α&Μ επί βασικών κονδυλίων της FFG sourcing σε Δολάρια ΗΠΑ είναι οι εξής:

crashsfoll.PNG

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την εταιρεία στην ανακοίνωσή της «προκύπτει ότι τα στοιχεία αυτά, εφόσον οριστικοποιηθούν από ορκωτό ελεγκτή, μεταβάλλουν σημαντικά την εικόνα του ομίλου σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 (26 Απριλίου 2018) για τις οποίες ο ορκωτός ελεγκτής ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου (16 Ιουλίου 2018).

Σύμφωνα με το πόρισμα της Alvarez & Marsal δεν διαπιστώθηκε υπεξαίρεση χρημάτων ή άλλη κατάχρηση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού συζήτησε τα πιο πάνω αποτελέσματα, συμφώνησε ομόφωνα ότι βασικός στόχος παραμένει η βιώσιμη λειτουργία του ομίλου FFG και ήδη προς το σκοπό αυτό υλοποιούνται και υπάρχει πρόοδος στα κατωτέρω:

1. Αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του ομίλου σε χρηματοοικονομικό και λειτουργικό επίπεδο

2. Λειτουργική αναδιάρθρωση, εκλογίκευση σε όρους αποτελεσματικότητας και κόστους, και ενιαία λειτουργία του ομίλου

3. Χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου με σκοπό την άμεση συλλογή της χρηματοοικονομικής πληροφορίας από όλες τις θυγατρικές

4. Χάραξη στρατηγικού οδικού χάρτη και εκπόνηση πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση

5. Εγκαθίδρυση εταιρικής διακυβέρνησης με έμφαση στην ενίσχυση του περιβάλλοντος ελέγχου στη μητρική και στον όμιλο και ενίσχυση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων του ομίλου

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. H αντικατάσταση Διοικητικών Συμβουλίων και διοικήσεων σε εταιρείες της Ασίας (APAC). Ήδη έχει αναλάβει την υποστήριξη της οικονομικής διεύθυνσης στα κεντρικά της Ασίας στο Χονγκ Κόνγκ έμπειρο στέλεχος που έχει διοριστεί Deloitte.

2. Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της FFG, πρόσληψη εντεταλμένου συμβούλου και οικονομικού διευθυντή με άμεση προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του ομίλου.

3. Η διερεύνηση από κάθε πλευρά των διαπιστώσεων της Α&Μ σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που οδήγησαν στις αποκλίσεις των οικονομικών καταστάσεων 2017 των εταιρειών της Ασίας και του ομίλου και άσκηση όλων των ενδεδειγμένων δικαστικών μέσων κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =