αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ είχε πρόσβαση στα emails του Outlook.com επί 3 μήνες. Τι συμβουλεύει τους χρήστες η Microsoft

Χάκερ είχε πρόσβαση στα emails του Outlook.com επί 3 μήνες. Τι συμβουλεύει τους χρήστες η Microsoft

H Microsoft πριν λίγες ώρες αποκάλυψε πως ένας χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς της υπηρεσίας Outlook.com επί σειρά μηνών. Όπως αναφέρει το The Verge, η εταιρεία ανακάλυψε πως τα διαπιστευτήρια ενός υπαλλήλου του τμήματος υποστήριξής της είχαν κλαπεί και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιτήδειους για ένα χρονικό παράθυρο τριών μηνών.

Η Microsoft ανέφερε πως ο χάκερ μπορούσε να εισέλθει στο σύστημα υποστήριξης της υπηρεσίας Outlook.com μέσω του λογαριασμού του υπαλλήλου της από την 1η Ιανουαρίου έως και την 28η Μαρτίου του 2019. Ο χάκερ μπορούσε να δει ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ονόματα φακέλων και θέματα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά όχι το περιεχόμενό τους και τα επισυναπτόμενα αρχεία. Η εταιρεία όταν διαπίστωσε την παραβίαση απενεργοποίησε τα συγκεκριμένα διαπιστευτήρια (στοιχεία εισόδου).

Η εταιρεία έστειλε email στους χρήστες που οι λογαριασμοί τους επηρεάστηκαν από το συμβάν. Αν και δεν διέρρευσαν κωδικοί λογαριασμών, η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό τους. Επίσης, οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς μετά από τη διαρροή πολλών ηλεκτρονικών διευθύνσεων αναμένεται να ακολουθήσουν πολλά phishing mails, μηνύματα δηλαδή που θα προσπαθούν να ψαρέψουν από τους χρήστες τους κωδικούς τους.

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − thirteen =