αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ έκαναν έκαναν post στον λογαριασμό του Facebook στο Twitter και… διαφήμισαν τις υπηρεσίες τους

Χάκερ έκαναν έκαναν post στον λογαριασμό του Facebook στο Twitter και… διαφήμισαν τις υπηρεσίες τους

Θα περίμενε κανείς ότι εταιρείες όπως η Twitter και η Facebook θα ακολουθούσαν τουλάχιστον οι ίδιες τις συμβουλές που μοιράζονται με τους χρήστες για την επιλογή πολύπλοκων passwords και φυσικά να μη χρησιμοποιούν τα ίδια passwords σε διαφορετικές υπηρεσίες. Αποδεικνύεται, όμως, ότι λειτουργούν και αυτές όπως οι γιατροί που σε ζαλίζουν να χάσεις κιλά και να κόψεις το κάπνισμα, αλλά ταυτόχρονα οι ίδιοι “σαβουριάζουν” σε κάθε ευκαιρία και δεν το σβήνουν.

Ο πρόλογος για το χθεσινοβραδυνό συμβάν στο Twitter, όπου η φημισμένη ομάδα hackers με όνομα OurMine πήρε στον έλεγχο της τον επίσημο λογαριασμό της Facebook και δημοσίευσε ένα διαφημιστικό tweet για τις υπηρεσίες της, ενώ παράλλλα έριξε και ένα καρφάκι για την ασφάλεια της Twitter. Μόλις πήραν χαμπάρι τι συνέβη, κατέβασαν αμέσως την ανάρτηση των hackers, αλλά μετά από λίγα λεπτά η OurMine την ανέβασε ξανά.

Η ομάδα OurMine αποτελείται από 5 μέλη και στο παρελθόν έχει χακάρει πολλούς λογαριασμούς διασημοτήτων, παικτών του NFL και κορυφαίων στελεχών στον χώρο της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Jack Dorsey, CEO της Twitter.

facebook-twitter-hacked.jpg

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 10 =