αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ άρπαξαν NFTs αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Χάκερ άρπαξαν NFTs αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν εκατοντάδες NFTs από τους χρήστες του OpenSea, προκαλώντας πανικό στην κοινότητα της πασίγνωστης πλατφόρμας.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο, μεταξύ 12:00 και 3:00 π.μ., με 32 χρήστες συνολικά να βρίσκονται στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας ασφαλείας PeckShield συνολικά κλάπηκαν 254 NFTs, μεταξύ των οποίων και tokens από τις δημοφιλείς συλλογές Decentraland και Bored Ape Yacht Club. Η συνολική αξία τους υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 1.7 εκατομμύρια δολάρια.

Η επίθεση εκμεταλλεύτηκε την ευελιξία του Wyvern Protocol. Πρόκειται για το open-source στάνταρ που χρησιμοποιείται για τα περισσότερα «έξυπνα συμβόλαια» που κρύβονται πίσω από τις NFT συναλλαγές.

Σύμφωνα με μια εξήγηση που μοιράστηκε ο CEO του OpenSea, οι επιτεθειμένοι χρησιμοποιήσαν μια phishing επίθεση, προσποιούμενοι πως είναι κάποιος επίσημος φορέας, κάνοντας τους χρήστες να υπογράψουν μισά συμβόλαια. Πρακτικά είναι σα να έλαβαν λευκές επιταγές από τους κατόχους των NFTs, με τους επιτιθέμενους να ορίζουν τους εαυτούς τους ως τους νέους ιδιοκτήτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + sixteen =