αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάκερ άδειασαν το ψηφιακό πορτοφόλι Έλληνα επιχειρηματία. Πήραν κρυπτονομίσματα αξίας 260.000 ευρώ

Χάκερ άδειασαν το ψηφιακό πορτοφόλι Έλληνα επιχειρηματία. Πήραν κρυπτονομίσματα αξίας 260.000 ευρώ

Ένας επιχειρηματίας που κατοικεί σε μεγάλο νησί του Ιονίου, είναι το πρώτο θύμα κλοπής «ηλεκτρονικού πορτοφολιού» στην Ελλάδα.

Μία κλοπή κρυπτονομισμάτων (bitcoin και άλλα), ύψους 260.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δράστες είναι δύο Μαροκινοί, ηλικίας 35 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από τις ελληνικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους στην πατρίδα τους, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

«Κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι το ηλεκτρονικό του πορτοφόλι άδειασε. Προφανώς από χάκερ. Αρχικά του χάκαραν το e-mail και στη συνέχεια του παραβίασαν το πορτοφόλι και μετέφεραν τα χρήματα σε δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι», σχολιάζουν στο reader.gr πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των τεχνικών που χρησιμοποιούν σε ανάλογες περιπτώσεις οι δράστες.

Σε βάρος των δύο Μαροκινών χάκερ σχηματίστηκε δικογραφία, μετά την καταγγελία του Έλληνα επιχειρηματία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διήρκεσε 10 μήνες.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι, στα ψηφιακά πορτοφόλια που διατηρούν οι δράστες, έχουν εκταμιευθεί κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + fourteen =