αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦορτίζεις το κινητό σου σε δημόσιες τοποθεσίες; Δες πως μπορούν οι χάκερ να στο παραβιάσουν

Φορτίζεις το κινητό σου σε δημόσιες τοποθεσίες; Δες πως μπορούν οι χάκερ να στο παραβιάσουν

Πολλοί από εμάς έχει τύχει να ξεμείνουμε από μπαταρία στο κινητό, ενώ είμαστε έξω. Και το πιο απλό που σκεφτόμαστε, είναι να το φορτίσουμε… όπου βρούμε.

Εδώ είναι το πρόβλημα: Φαίνεται ότι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης θα μπορούσαν να αποτελέσουν πύλη για τους χάκερ ώστε να κλέψουν τα δεδομένα μας. Αυτό που κάνουν είναι απλώς να περάσουν σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης κακόβουλο λογισμικό. Έτσι, μόλις ένας χρήστης συνδέσει το καλώδιο USB για να φορτίσει το τηλέφωνο του, μπορούν να χακάρουν τη συσκευή απομακρυσμένα και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου.

Οι χάκερ μολύνουν το τηλέφωνο με ιούς ενώ αυτό φορτίζει στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέσω USB και αργότερα αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα. Αυτή τη διαδικασία οι αναλυτές την αποκαλούν “Juice Jacking”. Όταν μιλάμε για Juice Jacking, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Διάφορες πηγές μιλούσαν για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, δεν πρόκειται για θύρα φόρτισης USB, αλλά για δημόσιες υποδοχές φόρτισης USB.

Αποδεικνύεται ότι κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνό σε τέτοιους σταθμούς, γίνεται ευάλωτο και υπόκειται σε κλοπή δεδομένων. Οι χάκερ μπορούν όχι μόνο να παραβιάσουν δεδομένα, αλλά και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για να διαπράξουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο χρήστης δεν γνωρίζει τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 14 =