αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦεύγουν από την Ελλάδα και δεν θέλουν να επιστρέψουν: Το 97% των Ελλήνων μεταναστών λέει «όχι» στην επιστροφή

Φεύγουν από την Ελλάδα και δεν θέλουν να επιστρέψουν: Το 97% των Ελλήνων μεταναστών λέει «όχι» στην επιστροφή

Αρνητικοί στο να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που έφυγαν από την χώρα μας στα χρόνια της κρίσης (2010- 2018). Με την Ελλάδα μάλιστα να είναι στον πάτο σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά το brain gain.

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμα Gallup, η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των μεταναστών (πρώτη γενιάς), σε όλο τον κόσμο, απάντησε ότι επιθυμεί να παραμείνει εκεί που βρίσκεται τώρα (77%). Από τους υπόλοιπους, ένα 16% απάντησε ότι θέλει να πάει σε κάποια άλλη χώρα και μόλις 7% ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πρώτοι στην κατάταξη αυτών που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα προορισμού είναι οι Έλληνες μετανάστες με το συντριπτικό 90% να δηλώνει ότι δεν θέλει να φύγει από την χώρα στην οποία έχει μεταβεί. Ένα 7% δηλώνει ότι θα ήταν θετικό στην μετακόμιση σε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας. Ενώ μόλις ένα 3% των Ελλήνων μεταναστών λέει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Άρα αθροιστικά το 97% των Ελλήνων μεταναστών λέει «όχι» στην επιστροφή στη χώρα μας.

Δείτε παρακάτω την σχετική κατάταξη

https://jodi.graphics/wp-content/uploads/2019/12/Screenshot_53.jpg

Ποιοι θέλουν να επιστρέψουν στο «σπίτι»

https://jodi.graphics/wp-content/uploads/2019/12/Screenshot_55.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 8 =