αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΦεύγει από την Ελλάδα η τουρκική αλυσίδα English Home

Φεύγει από την Ελλάδα η τουρκική αλυσίδα English Home

Διακόπτει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η τουρκική αλυσίδα ειδών σπιτιού English Home, η οποία μέσα σε -κάτι παραπάνω από- ένα χρόνο έκλεισε 17 καταστήματα ενώ χθες έκλεισε και το κατάστημα-ναυαρχίδα στην έδρα της, Κηφισού 96-98, στο River West, όπως μεταδίδει το Euro2day.gr.

Εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα το 2014, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διεκδικώντας μερίδιο στην αγορά λευκών ειδών, διακοσμητικών και ειδών σπιτιού. Η English Home Greece, που ελέγχεται από τις τουρκικές EHM Magazacilik Sanayi ve Ticaret και ΕΗΜ International NV, κατά 60% και 40% αντίστοιχα, για μια πενταετία σχεδόν χρηματοδοτούσε την ανάπτυξη του δικτύου, χωρίς να καταφέρει να παραγάγει κέρδη ενώ η υψηλότερη επίδοση σε επίπεδο τζίρου ήταν τα 6 εκατ. ευρώ (το 2017, με δίκτυο 20 καταστημάτων).

Σταμάτησε να αναπτύσσει νέα σημεία όταν το δίκτυο έφτασε να αριθμεί περί τα 20 καταστήματα, μέχρι την περίοδο 2018-2019, με παρουσία σε εμπορικά κέντρα και εμπορικές πιάτσες μεγάλων πόλεων. Στη συνέχεια, τα έτη της πανδημίας άρχισε να περιορίζει τη δραστηριότητά της σταδιακά, αλλά τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν το 2022. Το 2021 οι πωλήσεις ήταν μόλις 1,5 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ το 2020, με ζημιές που άγγιξαν το 1 εκατ. ευρώ (μειωμένες ελαφρώς) και αρνητικά ίδια κεφάλαια ενώ το δίκτυο διατηρούσε 17 καταστήματα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, το 2021 απασχολούνταν στην εταιρεία 37 άτομα από 77 ένα χρόνο πριν.

Η ομάδα διοίκησης της English Home βρέθηκε αντιμέτωπη με προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω των κρίσεων και της αβεβαιότητας στην αγορά όσο και εξαιτίας διαφορών με ιδιοκτήτες ακινήτων που κινήθηκαν εναντίον της διεκδικώντας μισθώματα, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι συνεχείς αλλαγές στη διαχείριση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − six =