αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦάκελος «Επαυξημένη Πραγματικότητα»: Το Facebook, η Apple και η startup… που τους προσπερνά

Φάκελος «Επαυξημένη Πραγματικότητα»: Το Facebook, η Apple και η startup… που τους προσπερνά

Η Apple και το Facebook «σηκώνουν τα μανίκια» για να ανταγωνιστούν τη startup Magic Leap και τη HoloLens της Microsoft, στην κούρσα για τη δημιουργία γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR), τα οποία θα μπορούσαν κάποια μέρα να αντικαταστήσουν το smartphone ως κύρια υπολογιστική συσκευή για τους καταναλωτές.

Η Apple εντείνει τις προσπάθειες στα γυαλιά AR, σύμφωνα με πηγές των Financial Times, ενώ το Faceboοκ επίσης ερευνά την τεχνολογία που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των «αρκετά μικρών γυαλιών για να τα κουβαλήσεις οπουδήποτε», όπως λέει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Και οι δύο εταιρίες, ωστόσο, αναμένεται να έρθουν δεύτερες και… καταϊδρωμένες μετά τη Magic Leap, με έδρα στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μια εταιρία που έχει συγκεντρώσει 1,4 δισ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Alphabet και η Alibaba.

Η μυστικοπαθής startup ετοιμάζεται να βγάλει σε κυκλοφορία τα πολυαναμενόμενα γυαλιά της αργότερα φέτος, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδιά της. Τα γυαλιά light-field της Magic Leap λέγεται πως είναι μικρότερα από της HoloLens της Microsoft, με ευρύτερο πεδίο ορατότητας, αν και μεγαλύτερα από ένα ζευγάρι συμβατικά γυαλιά, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει πως η Magic Leap έχει υποστεί πλήγμα από μια σειρά αποχωρήσεις στελεχών τους τελευταίους μήνες, πράγμα που έχει εγείρει ανησυχίες για το αν το προϊόν της πρόκειται όντως να κυκλοφορήσει. Η διαδικασία ανάπτυξης των γυαλιών της είναι μυστική, ενώ έχει ήδη περάσει πάνω από ένας χρόνος κατά τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Rony Abovitz δηλώνει ότι το προϊόν θα κυκλοφορήσει «πολύ σύντομα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 5 =