αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπ. Οικονομικών: Εντός του 2016 θα δοθούν στις επιχειρήσεις τα χρήματα του ΕΣΠΑ

Υπ. Οικονομικών: Εντός του 2016 θα δοθούν στις επιχειρήσεις τα χρήματα του ΕΣΠΑ

Διευκρινίσεις για την πορεία των δράσεων επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 παρέχει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο της πρώτης δράσης για την αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχει ολοκληρωθεί και άμεσα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων και για τις άλλες δράσεις.

Επομένως – συμπληρώνει το υπουργείο – είναι απολύτως εφικτό να τηρηθεί ο προγραμματισμός που έχει ανακοινωθεί και η εκταμίευση των κονδυλίων για τις προτάσεις που θα επιλεγούν, να ξεκινήσει εντός του 2016.

Θίγοντας το ζήτημα της διαφάνειας, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά, έχει διασφαλιστεί η ανώνυμη και αδιάβλητη αξιολόγηση των προτάσεων και εξηγεί πως οι δύο αξιολογητές κάθε πρότασης επιλέγονται ηλεκτρονικά με τυχαίο τρόπο από το Μητρώο Αξιολογητών και δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των υποψήφιων επενδυτών ούτε στον ηλεκτρονικό κωδικό της πρότασης.

Διευκρινίζει επίσης, ότι οι αξιολογητές δεν βαθμολογούν προτάσεις που προέρχονται από την περιφέρειά τους ή από περιφέρειες που ανταγωνίζονται για τους ίδιους χρηματοδοτικούς πόρους.

Καταλήγοντας και εν όψει του β’ κύκλου των προσκλήσεων, που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, το υπουργείο Οικονομίας ξεκαθαρίζει ότι έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν για τον α’ κύκλο, ο οποίος εκδόθηκε μετά από μια πρωτόγνωρη και εκτεταμένη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, η οποία συνέβαλε στην ποιοτική αναβάθμιση των προσκλήσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =