αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποχρεωτική η μάσκα σε πελάτες και προσωπικό στα καταστήματα των Mall και Outlets

Υποχρεωτική η μάσκα σε πελάτες και προσωπικό στα καταστήματα των Mall και Outlets

Με νέους κανόνες ανοίγουν την Δευτέρα τα Mall και τα Outlets. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζομένους όσο και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων. Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο λόγος του μέτρου αυτού, όπως είπε ο υπουργός, είναι η λειτουργία κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων. Από την άλλη, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι 40%. Ενώ σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Στα μέτρα προστασίας προβλέπεται ότι πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, και ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: ένας (1) πελάτης ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι stockατζίδικα στην Αθήνα για να αγοράσεις επώνυμα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 2 =