αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπουργείο Υποδομών: «Τρέλα» η διακοπή των δρομολογίων του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα- Κασομούλη

Υπουργείο Υποδομών: «Τρέλα» η διακοπή των δρομολογίων του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα- Κασομούλη

Στην άρση της διακοπής της λειτουργίας του τραμ, στο τμήμα από τον Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία ισχύει εδώ και περίπου έναν χρόνο (από τον περασμένο Οκτώβριο), προσανατολίζεται να προχωρήσει εντός του φθινοπώρου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θέτει το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα με βασικό επιχείρημα ότι η μη κυκλοφορία του μέσου στο συγκεκριμένο τμήμα ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξή του.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν στο Έθνος ότι δεν τίθενται ζητήματα στατικότητας ή διάρκειας ζωής του έργου, τονίζοντας ότι οι απαιτούμενες παρεμβάσεις δεν διαφέρουν πολύ από τη συντήρηση των περισσότερων γεφυρών στην Ελλάδα και μπορούν να γίνουν ακόμα και εν λειτουργία του μέσου, με προτεραιότητα όμως την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Οι ίδιες πηγές,αναφερόμενες στη διακοπή της κυκλοφορίας, κάνουν λόγο για «σχεδιαστική και επιχειρησιακή τρέλα».

Σημειώνουν επίσης ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια αποκατάσταση, καθώς δεν προχώρησε ούτε η προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, η οποία σχεδιαζόταν να συμμετάσχει έχοντας την τεχνογνωσία και την πείρα από υπόγεια έργα με ύδατα.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά την τεχνική έκθεση που θα ετοιμαστεί ύστερα από σύσκεψη που θα γίνει τον Οκτώβριο στο υπουργείο με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΣΤΑΣΥ (εταιρεία λειτουργίας του τραμ) και σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 10 =