αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα έχουμε και μοτοσικλέτα χωρίς οδηγό. Ναι, κάνει ισορροπία μόνη της (ΒΙΝΤΕΟ)

Τώρα έχουμε και μοτοσικλέτα χωρίς οδηγό. Ναι, κάνει ισορροπία μόνη της (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αντίθεση με τους αργούς πεζούς και τους ποδηλάτες, ο συνδυασμός ταχείας επιτάχυνσης και εξαιρετικής ευελιξίας, σημαίνει ότι οι μοτοσυκλέτες αποτελούν μια ιδιαίτερη πρόκληση για ένα αυτόνομο σύστημα υποστήριξης οδηγού (ADAS).

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί ο κίνδυνος για έναν άνθρωπο αναβάτη, χρησιμοποιήθηκε μοτοσικλέτα χωρίς οδηγό, που επιτρέπει τη δοκιμή πιο δυναμικών αλληλεπιδράσεων, όπως η προσπέραση των μοτοσυκλετών, το φιλτράρισμα της κυκλοφορίας και ο διαχωρισμός των λωρίδων. Μάλιστα, η αυτόνομη μοτοσικλέτα, επιτρέπει επαναληψιμότητα και συνέπεια στις δοκιμές, πολύ καλύτερη από αυτή που μπορεί να επιτύχει οποιοσδήποτε άνθρωπος αναβάτης.

Η μηχανική ενσωμάτωση των συστημάτων χωρίς οδηγό πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας εκκίνησης, AutoRD. Η AB Dynamics ενσωμάτωσε τον ελεγκτή ρομπότ, ο οποίος εκτελεί το τυπικό λογισμικό RC της εταιρείας, επιτρέποντας τον προγραμματισμό της κίνησης της μοτοσυκλέτας και της παρακολούθησης της πορείας της μέσω εντοπισμού GPS, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο που οδηγείται από τα ρομπότ της Syn Dynam. Η τεχνολογία επιτρέπει τον συντονισμό της μοτοσυκλέτας με άλλα κινούμενα αντικείμενα, όπως τα αυτοκίνητα ή τους στόχους ADAS, και συγχρονίζει όλα τα δεδομένα που παράγονται.

Για την ευκολία της δοκιμής, χρησιμοποιήθηκε μοτοσυκλέτα BMW C1 που διαθέτει ABS, χωρίς χειροκίνητο συμπλέκτη και δομή οροφής, κατάλληλη για την τοποθέτηση αισθητήρων. Οι επόμενες δοκιμές θα χρησιμοποιήσουν μια πιο σύγχρονη μοτοσικλέτα με μεγαλύτερη απόδοση.

“Η μελλοντική νομοθεσία και οι δοκιμές ασφάλειας των οχημάτων θα απαιτήσουν την επικύρωση συστημάτων ADAS και αυτόνομων οχημάτων σε όλο και πιο περίπλοκα σενάρια και η μοτοσυκλέτα χωρίς οδηγό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να επιτευχθεί αυτό”, δήλωσε ο Δρ Ρίτσαρντ Σίμπσον, αρχιμηχανικός της AB Dynamics.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =