αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤότε που δεν έχεις τίποτα να χάσεις: 2+1 λόγοι για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση σε πολύ νεαρή ηλικία

Τότε που δεν έχεις τίποτα να χάσεις: 2+1 λόγοι για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση σε πολύ νεαρή ηλικία

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα συναντάμε αρκετές φορές μια πιο… συντηρητική άποψη. Η οποία λέει ότι ένας άνθρωπος 20- 22- 27 χρονών δεν μπορεί δημιουργήσει και να διαχειριστεί με επιτυχία μια δική του επιχείρηση. Τα μεγάλα διεθνή παραδείγματα βέβαια δείχνουν ότι «μικροί» επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το Facebook ενώ ήταν μόλις 19 ετών και χωρίς να έχει κάποια εργασιακή εμπειρία. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησα, για παράδειγμα, και οι Evan Spiegel (Snapchat) και Kevin Sytstrom (Instagram).

Αξίζει να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση σε νεαρή ηλικία. Ειδικά στην Ελλάδα του βασικού μισθού των 585 ευρώ και των ελάχιστων επαγγελματικών ευκαιριών. Τώρα ας δούμε 3 λόγους για τους οποίες αξίζει να ξεκινήσεις. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

1# Οι προσδοκίες… είναι πιο χαμηλές

Είναι αλήθεια ότι οι πελάτες έχουν χαμηλότερες προσδοκίες όταν συνεργάζονται με νέους επιχειρηματίες, σε σύγκριση με όταν συνεργάζονται με κάποια μεγάλη εταιρία. Εκεί ακριβώς είναι και το σημείο που μπορείς να κάνεις την έκπληξη. Αφού αν παρουσιάσεις ένα καλό project, τότε οι πελάτες θα γίνουν θερμοί οπαδοί σου.

2# Τα ρίσκα είναι χαμηλότερα

Αν είσαι στα 20s σου στην Ελλάδα, είναι πιθανό να μένεις με τους γονείς σου. Επίσης δεν έχεις παιδιά να σε περιμένουν να τα ταίσεις, ούτε λογαριασμούς να «τρέχουν». Με απλά λόγια είναι η φάση της ζωής σου κατά την οποία έχεις τις λιγότερες υποχρεώσεις. Αν δεν πάρεις τώρα τα μεγάλα ρίσκα, τότε πότε;

3# Αντί να φτιάξεις βιογραφικό, φτιάξε αποτελέσματα

Οι περισσότεροι νέοι θέλουν να φτιάξουν ένα βιογραφικό. Αν ομως ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση νωρίς, θα καταφέρεις κάτι ακόμα σημαντικότερο: Θα έχεις να παρουσιάσεις χειροπιαστά αποτελέσματα. Θα έχεις δει πως λειτουργεί μια επιχείρηση, σε όλα τα κομμάτια της. Ακόμα κι αν αποτύχει το project, θα μπορείς να ξεκινήσεις ένα νέο με ακόμα καλύτερες προοπτικές. ‘Η να εργαστείς για μια μεγάλη εταιρία, σε κάποιο σημαντικό πόστο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − twelve =