αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις φράσεις που χρησιμοποιεί ένας εργοδότης και δείχνουν ότι έρχεται… η απόλυση σου

Τρεις φράσεις που χρησιμοποιεί ένας εργοδότης και δείχνουν ότι έρχεται… η απόλυση σου

«Αν ακούσετε κάποια από αυτές τις 3 φράσεις, μάλλον κάτι δεν πάει καλά», θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για το άρθρο που διαβάζεις αυτή τη στιγμή.

Πιθανόν να έχει τύχει να απολυθείς από κάποια εταιρία, μέσα σε όλη την επαγγελματική σου διαδρομή. Και συνήθως γίνεται… ξαφνικά. Όταν ένα πρωί σου ανακοινώνεται ότι απολύεσαι. Στην πραγματικότητα όμως, μια τέτοια απόφαση δεν λαμβάνεται μέσα σε ένα πρωί. Αλλά από πιο πριν.

Μάλιστα, το CNBC βάζει κάτι ακόμα στη συζήτηση: Υπάρχουν μερικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι εργοδότες όταν πρόκειται να απολύσουν έναν εργαζόμενο τους. Μπορεί να μοιάζουν «αθώες», αλλά συνήθως αυτές οι φράσεις δείχνουν ότι οδεύεις… προς την έξοδο. Εδώ είναι λοιπόν 3 φράσεις που αν τις ακούσεις, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

1# Θα μπορούσα να το έχω αυτό γραπτά;

Το να σου ζητηθεί να γράψεις κάτι, θα μπορούσε να είναι μια ‘κόκκινη σημαία’ που δείχνει ότι το αφεντικό σου συγκεντρώνει όλα τα υλικά που χρειάζεται για να δικαιολογήσει την απόλυσή σου. Αν λοιπόν ξαφνικά σου ζητά να του δώσεις κάποια δεδομένα γραπτά (ή μέσω emails), μάλλον η διαδικασία για την απόλυση σου έχει ξεκινήσει.

2# Νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσουμε το HR για αυτό

Εάν ζητηθεί η παρουσία ενός εκπροσώπου από το HR για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης, τότε μάλλον τρίζει η θέση σου στην εταιρία. Το τμήμα HR σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί περίπου όπως… ο δικηγόρος σε ένα διαζύγιο. Είναι εκεί για να πετύχει την αποδέσμευση όσο πιο γρήγορα και ομαλά γίνεται.

3# Δεν ταιριάζεις πολύ στην εταιρία

Οι εταιρίες σήμερα αναζητούν κάτι περισσότερο από ταλαντούχους εργαζόμενους που μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Αναζητούν επίσης υπαλλήλους που μπορούν να ταιριάξουν καλά με την αποστολή, την κουλτούρα και τις αξίες ενός Οργανισμού. Άρα αν ανοίξει μια συζήτηση για το αν ταιριάζεις ή όχι στην εταιρία, μάλλον το  αφεντικό σου δεν σε βλέπει με καλό μάτι. Μάλιστα, όπως σημειώνει το CNBC, πολλοί διευθυντές χρησιμοποιούν αυτή την δικαιολογία ως ‘μαγικό φίλτρο’ για μία απόλυση, αφού δεν μπορεί πραγματικά να αμφισβητηθεί. Το αν ταιριάζει κάποιος ή όχι σε μία εταιρία είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. Και αν η απόφαση είναι στα χέρια του εργοδοτη/manager σου, μπορεί να σου δείξει την έξοδο άμεσα, χωρίς άλλες εξηγήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eleven =