αρχικηVIRALΤρεις φίλοι πόνταραν χρήματα μέσω της πλατφόρμας Robinhood, έγιναν… πλούσιοι αλλά τελικά τα έχασαν όλα μέσα σε λίγες ημέρες

Τρεις φίλοι πόνταραν χρήματα μέσω της πλατφόρμας Robinhood, έγιναν… πλούσιοι αλλά τελικά τα έχασαν όλα μέσα σε λίγες ημέρες

Στα μέσα Ιανουρίου ο Κρις Γκαρσία συνέδεσε και δεύτερη οθόνη στον υπολογιστή του, αποκλειστικά για να παρακολουθεί τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Robinhood Markets. Τον είδε σε πολύ σύντομο να φτάνει στα 23.400 δολάρια, με το ποσό να είναι περίπου 4 φορές υψηλότερο από την αρχική του επένδυση. 0 32χρονος φωτογράφος είχε βγάλει σε λίγες ημέρες περισσότερα από έβγαζε σε μήνες. 

Το ίδιο συνέβαινε και με τους δύο φίλους του, Μάικ Νόρκιν και Άλεξ Έλα, όπως περιγράφει σε ρεπορτάζ της η Wall Street Journal. «Τι χρώμα lamborghini αγοράζεις;» τους έγραφε ο Κρις αστειευόμενος. «Αγοράζω τρεις» απαντούσε ο Μάικ, του οποίου ο λογαριασμός Robinhood είχε φουσκώσει στα 52.500 δολάρια. 

Έχοντας δει την πανδημία να «τρώει» το εισόδημά τους οι τρεις φίλοι από την Καλιφόρνια ανακάλυψαν το εύκολο κέρδος και τον ενθουσιασμό στο online trading. Δεν είχαν καμία εμπειρία αυτό. Αλλά δεν φαινόταν δύσκολο. Το πάθος τους ήταν τέτοιο που σε μία συνηθισμένη ημέρα μπορούσαν να ανταλλάξουν 50 μηνύματα και να πραγματοποιήσουν πολλές βιντεοκλήσεις για να συζητήσουν τις επενδύσεις τους.  Χιλιάδες ακόμη μικροεπενδυτές λειτούργησαν κάπως έτσι κατά την πανδημία, όπως αποδεικνύει η φρενίτιδα του GameStop ή του Dogecoin.

Και οι τρεις φίλοι χρησιμοποιούν margin loans για τα επενδυτικά τους στοιχήματα, δηλαδή χρήματα που δανείζονταν από τη Robinhood για να αγοράσουν περισσότερες μετοχές. Αυτά τα δάνεια χρησιμοποιούνται συνήθως από τα hedge funds και τους πλουσίους. Η πρόσβαση σε αυτά για όποιον έχει κεφάλαιο 2.000 δολαρίων είναι κεντρικό στοιχείο της πλατφόρμας Robinhood.

Μέσα σε διάστημα οχτώ μηνών ενθαρρυμένοι από το ράλι είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους στην αγορά. Για τον Άλεξ Έλα ήταν 30.000 δολάρια. Παρόμοιο ήταν το ποσό και για τον Μάικ Νόρκιν, πατέρα τριών παιδιών. Ο Γκαρσία, που είχε μόλις γίνει πατέρας, έριξε στις επενδύσεις 4.500 δολάρια που είχε από αποταμιεύσεις και τις επιταγές, που έλαβε από το κράτος για στήριξη στην πανδημία. Όλοι πίστευαν πως είναι αδύνατον να χάσουν. Προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα όταν αποφάσισαν να ποντάρουν σε ένα SPAC, τo CCIV. Την πρώτη ημέρα της επένδυσης το έβλεπαν να κάνει ράλι. Λίγα 24ωρα αργότερα όταν ανακοίνωσε μία συμφωνία εξαγοράς η μετοχή του βυθίστηκε. Στα 30του γενέθλια ο Έλα ήταν κατά 50.000 δολάρια πιο φτωχός. Οι δύο του φίλοι έχασαν επίσης όλες τις οικονομίες τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 9 =