αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι με τους οποίους ίσως σαμποτάρεις την επιτυχία σου

Τρεις τρόποι με τους οποίους ίσως σαμποτάρεις την επιτυχία σου

Μπορεί να είσαι σε ένα τέτοιο σενάριο: Ενώ είχες μια καλή ιδέα για την επαγγελματική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις, στην πράξη δεν έχεις τα αποτελέσματα που περίμενες. Όχι μόνο δεν έχει έρθει η μεγάλη επιτυχία, αλλά βλέπεις ότι δεν έρχονται ούτε μικρές νίκες. Το ακόμα πιο σημαντικό στην όλη ιστορία: Δεν μπορείς καταλάβεις τι φταίει.

Σίγουρα κάθε περίπτωση και κάθε καριέρα είναι ξεχωριστή. Με τις δικές τις ιδιαιτερότητες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι mainstream παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να σε σαμποτάρουν. Και μάλιστα χωρίς να το καταλάβεις. Το It’s Possible παραθέτει 3 από αυτούς:

1# Μόνιμα… απασχολημένος: Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν αρκετοί επιχειρηματίες. Θεωρούν ότι το να είναι συνεχώς απασχολημένοι και να εργάζονται, θα τους φτάσει στην επιτυχία. Αλλά όλο αυτό, δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχεις συγκεκριμένους στόχους. Δεν αρκεί να είσαι απασχολημένος, απλά για να λες ότι είσαι απασχολημένος. Ασε που σίγουρα χρειάζεται και ελεύθερος χρόνος, μέσα στην καθημερινότητα σου.

2# Η παράλυση μέσω της τελειομανίας: Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν την «τέλεια στιγμή» ή την «τέλεια ιδέα» για να κάνουν μια επαγγελματική κίνηση. Επειδή όμως η τελειότητα (σχεδόν) δεν υπάρχει, το αποτέλεσμα συνήθως είναι να μένουν πλήρως στάσιμοι. Και απλά να περιμένουν. Πως λύνεται αυτό; Κάνε το πρώτο βήμα, ακόμα κι αν δεν θεωρείς ότι υπάρχουν οι τέλειες προϋποθέσεις.

3# Λάθος άνθρωποι γύρω σου: Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα και λαμβάνουμε συμβουλές, μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά. Φρόντισε να έχεις δίπλα σου άτομα που μπορούν να σε εξελίξουν, να σε υποστηρίξουν και να σου δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή όταν χρειαστεί. Αν έχεις μαζί σου ανθρώπους που είναι στάσιμοι, πιθανότατα θα μείνεις και εσύ στάσιμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + sixteen =