αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις τρόποι για να ανακαλύψεις αν η business ιδέα σου είναι όντως καλή

Τρεις τρόποι για να ανακαλύψεις αν η business ιδέα σου είναι όντως καλή

Εντάξει, όλοι θεωρούν ότι έχουν «την καταπληκτική ιδέα» στα χέρια τους. Μια ιδέα που «δεν έχει σκεφτεί κανένας άλλος στον κόσμο». Φυσικά, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ιδρύσεις την νέα SpaceX για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας. Πρέπει όμως να έχεις μια ιδέα που να μπορεί να αντέξει στην αγορά, να είναι χρήσιμη και να κάνει την ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη.

Άλλωστε, δεν έχει νόημα να δημιουργήσεις ένα project που δεν το έχει ανάγκη κανείς.

Πως μπορείς όμως να ανακαλύψεις αν η business ιδέα σου είναι όντως καλή; Το αμερικανικό Εntrepreneur.com παραθέτει 3 απλούς τρόπους, για να βγάλεις κάποια πρώτα συμπεράσματα. Έτσι θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις λίγο τα δεδομένα στο μυαλό σου. Ποιοι είναι οι τρόποι:

1# Άκου τα social media

Ναι, είναι αλήθεια ότι στα social media συχνά ακούγονται και απόψεις… που είναι εκτός πραγματικότητας. Όμως οι πλατφόρμες αυτές δεν παύουν να είναι ένα πολύ χρήσιμα εργαλεία. Σκέψου το: Με μερικά κλικ μπορείς να παραθέσεις την ιδέα σου μπροστά σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Να λάβεις feedback. Να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις τους. Να κάνεις βελτιώσεις στο project σου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να αναζητήσεις ιντερνετικές κοινότητες που εστιάζουν στο πεδίο που θες να μπεις. Τελικά, χρειάζονται το project σου;

2# Δες τα προβλήματα της καθημερινότητας σου

Μια φράση λέει ότι οι καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες βρίσκονται παντού γύρω μας. Αρκεί να τις δεις. Μην ψάχνεις να βγεις την ιδέα δισεκατομμυρίων. Ξεκίνα από αλλού: Δες τα προβλήματα που έχεις στην καθημερινότητα σου. Έχεις κάποια ιδέα που να λύνει αυτά τα προβλήματα; Αν ναι, χτίσε εκεί πάνω ένα δικό σου project.

3# Δες το «αύριο»

Τον Elon Musk μάλλον τον γνωρίζεις. Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό επιχειρηματία. Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι ο επόμενος… Elon Musk για να φτάσεις στην επιτυχία. Αξίζει όμως να δεις την οπτική του: Ο Musk σκέφτεται τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στο μέλλον και προσπαθεί να βρει λύσεις. Αυτή η προσέγγιση οδήγησε στην δημιουργία των PayPal, SpaceX και Tesla. Μην βλέπεις μόνο το σήμερα. Δες την «μεγάλη εικόνα». Πως θα είναι ο κόσμος στο, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον; Και τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ μέσα σε αυτόν τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 10 =