αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις συμβουλές για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα και να παραιτηθείς από τη δουλειά σου: Τι λένε επιχειρηματίες που βγάζουν πάνω από 8.000 δολάρια το μήνα

Τρεις συμβουλές για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα και να παραιτηθείς από τη δουλειά σου: Τι λένε επιχειρηματίες που βγάζουν πάνω από 8.000 δολάρια το μήνα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χτίσεις ένα παθητικό εισόδημα. Ειδικά στην εποχή του ίντερνετ και των social media. Βλέπουμε, για παράδειγμα, δημιουργούς περιεχομένου να βγάζουν χρήματα πουλώντας προηχογραφημένα μαθήματα στο διαδίκτυο. Αλλοι έχουν έσοδα από διαφημίσεις στα podcast και τα βίντεό τους στο YouTube. Και άλλοι κερδίζουν χρήματα μέσω συνεργασιών από τα blogs τους ή του TikTok.

Κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς καταφέρνουν μάλιστα να χτίσουν ένα μεγάλο παθητικό εισόδημα και έτσι στην συνέχεια μπορούν να παραιτηθούν από την πρωινή δουλειά τους.

Το αμερικανικό CNBC μίλησε με 3 επιχειρηματίες που βγάζουν πάνω από 8.000 δολάρια τον μήνα. Και παραθέτουν μερικές συμβουλές, αν θες να ξεκινήσεις τώρα και να χτίσεις ένα παθητικό εισόδημα.

Πούλα μια υπάρχουσα δεξιότητα για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου

Graham Cochrane works an average of five hours per week, and spends the rest of the time with his family.

Ο Graham Cochrane, 38 ετών, εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός πλήρους απασχόλησης προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα ​​όταν ξεκίνησε το blog και το κανάλι του στο YouTube, The Recording Revolution. Αρχικά, η ιδέα ήταν να μοιραστεί τις γνώσεις του για τη μουσική και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στην παραγωγική επιχείρησή του. Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι και τα δύο ήταν μέσα για να βγάλει χρήματα ο ίδιος. Σήμερα, αυτή η επιχείρηση κερδίζει 40.000 δολ. το μήνα σε παθητικό εισόδημα.

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε τη δική σας ροή παθητικού εισοδήματος, ο Cochrane συνιστά να κλίνετε στις δεξιότητες και τις γνώσεις που ήδη έχετε.

«Το σημείο καμπής για μένα ήταν όταν μου ήρθε η ιδέα να μετατρέψω τις γνώσεις μου για το audio mixing και την ηχογράφηση σε διαδικτυακό μάθημα», λέει στο CNBC.

Η πώληση ψηφιακών προϊόντων με βάση αυτό «παρείχε μια παθητική ροή εισοδήματος και μου επέτρεψε να βγάζω πολύ περισσότερα χρήματα σε μια μέρα -ενώ αφιέρωνα λιγότερο χρόνο- από ό,τι όταν εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης της επιχείρησής του στο διαδίκτυο, ο Cochrane έχει μια δεύτερη επιχείρηση διαδικτυακών μαθημάτων αφιερωμένη στο να διδάσκει στους ανθρώπους πώς να δημιουργούν έσοδα από αυτά που γνωρίζουν και είναι παθιασμένοι με αυτά. Αυτό του αποφέρει 120.000 δολ. μεικτά σε πωλήσεις και παθητικό εισόδημα ανά μήνα.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, άρχισε να στρέφεται αποκλειστικά στην παραγωγή μουσικής. Τώρα εργάζεται μόνο 5 ώρες την εβδομάδα στις διαδικτυακές επιχειρήσεις του.

Με ποιους τρόπους οι άλλοι μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να πετύχουν;

Η Shannon Smith, 24 ετών, απολύθηκε από τη δουλειά ως σερβιτόρα στην αρχή της πανδημίας και πέρασε μήνες προσπαθώντας να βρει πώς να αναπληρώσει την απώλεια εισοδήματος. Στην αρχή, εργαζόταν περίπου 10 ώρες την ημέρα ως προπονήτρια φυσικής κατάστασης. Τον Ιούλιο του 2021, άρχισε να φτιάχνει βίντεο TikTok (119 χιλ. followers) και Instagram που διδάσκουν τους ανθρώπους πώς να δημιουργούν πλούτο και διαδικτυακές επιχειρήσεις. Τώρα βγάζει περίπου 8.000 δολ. το μήνα σε παθητικό εισόδημα μέσω του affiliate marketing.

«Βλέπω πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν πάρα πολύ να επανεφεύρουν τον τροχό με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φέρουν την επιχείρησή τους στο προσκήνιο», είπε πρόσφατα στο CNBC. Αλλά «έμαθα ότι το κλειδί για να γίνεις viral και να αυξήσεις το κοινό σου είναι να μελετάς τι λειτουργεί για τους άλλους», είπε.

Μόλις βρείτε τα εξειδικευμένα θέματα που θέλετε να συζητήσετε στο περιεχόμενό σας, η Smith συνιστά να μελετήσετε τις συνομιλίες που κάνουν οι άνθρωποι γύρω και να επεκταθείτε σε αυτές. Ποιες ερωτήσεις έρχονται συνέχεια στο προσκήνιο; Συνιστά επίσης να δίνετε προσοχή στο τι κάνουν οι επιτυχημένοι ανταγωνιστές σας με το περιεχόμενό τους. Μιλάνε στην κάμερα; Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τα σχετικά hashtag που βλέπετε να εμφανίζονται στην πλατφόρμα σας.

Η Smith δεν εργάζεται πλέον ως γυμνάστρια και ξοδεύει μόλις δύο ώρες την ημέρα στην επιχείρησή της στο διαδίκτυο.

Πολλές ροές εισοδήματός για να διευκολύνεις την παραίτησή σου

Michelle Schroeder-Gardner quit her job in 2013 to work on her blog Making Sense of Cents full-time.

Η Michelle Schroeder-Gardner, 33 ετών, ξεκίνησε το blog της, Making Sense of Cents, το 2011 για να παρακολουθεί την πρόοδο της εξόφλησης των δανείων της στο κολέγιο ενώ εργαζόταν full-time ως οικονομική αναλύτρια. Τώρα κερδίζει κατά μέσο όρο 760.000 δολ. ετησίως σε παθητικό εισόδημα από αυτό, έχοντας επεκτείνει τo περιεχόμενο της για να συμπεριλάβει συμβουλές σχετικά με επενδύσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η Gardner κερδίζει χρήματα από το ιστολόγιό της με πολλούς τρόπους, όπως το affiliate marketing και διάφορα μαθήματα που δημιούργησε για το blogging, και συνιστά σε άλλους bloggers να χτίσουν πολλές ροές εσόδων.

«Η διαφοροποίηση των ροών εισοδήματός σας επιτρέπει να μην βασίζεστε σε έναν μόνο τρόπο για να κερδίσετε χρήματα ή μόνο σε μία από τις πηγές επισκεψιμότητάς σας», εξηγεί. «Αντίθετα, θα έχετε ισορροπημένες ροές εισοδήματος για να μειώσετε το ρίσκο».

Η ίδια παράτησε τη δουλειά της το 2013 και τώρα εργάζεται μόλις 10 ώρες την εβδομάδα στις διαδικτυακές της επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =