αρχικηVIRALΤρεις συμβουλές για να γλιτώσεις τις καθυστερήσεις στις πτήσεις

Τρεις συμβουλές για να γλιτώσεις τις καθυστερήσεις στις πτήσεις

Η Samantha Brown, στα 52 της χρόνια σήμερα, αρχικά ήθελε να γίνει ηθοποιός, όμως ακολούθησε διάφορες ευκαιρίες καριέρας που της παρουσιάστηκαν στην πορεία. Εδώ και δύο δεκαετίες, δουλειά της είναι τα ταξίδια, καθώς παρουσιάζει ταξιδιωτικές εκπομπές, δουλεύοντας στο παρελθόν για το Travel Channel και σειρές όπως τα «Passport to Europe» και «Girl Meets Hawaii».

Σήμερα, η έδρα της είναι στην πόλη της Νέας Υόρκης, όμως ταξιδεύει αρκετούς μήνες κάθε χρόνο. Καθώς αυτή την εποχή τα αεροδρόμια είναι ένας πραγματικός εφιάλτης, με άπειρες ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις και χαμένες βαλίτσες, η Brown έδωσε στο marketwatch.com τρεις συμβουλές για όσους θέλουν να αποφύγουν τις καθυστερήσεις όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε μία πτήση που να φεύγει όσο πιο νωρίς γίνεται. Προτιμήστε τις πτήσεις στις 6 ή στις 7 το πρωί. Είναι δύσκολο να σηκωθείς στις 3 ή στις 4 τα ξημερώματα, αλλά σίγουρα αξίζει. Αυτό το αεροπλάνο πάντα πετάει. Όλα αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν υπάρχει περισσότερη κίνηση, περισσότερες καθυστερήσεις», λέει.

Η δεύτερη συμβουλή της προς τους ταξιδιώτες είναι να επιλέγουν απευθείας πτήσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν. Μπορεί συχνά να είναι ακριβότερες, όμως αξίζει. «Σίγουρα πρέπει να πληρώσετε για μία απευθείας πτήση εάν μπορείτε, ακόμα και εάν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε για άλλες δύο ώρες», προκειμένου να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας, εξηγεί.

Και η τρίτη συμβουλή της για τους τουρίστες είναι να κάνουν τις κρατήσεις τους στην ίδια την αεροπορική εταιρεία. «Δεν κάνω ποτέ κρατήσεις από ιστοσελίδες τρίτων. Με αυτό τον τρόπο, έχεις πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία. Βρίσκεσαι πιο ψηλά στη λίστα της αεροπορικής με τους πολύτιμους πελάτες. Εάν κάτι πάει στραβά, οι άνθρωποι της αεροπορικής θα σου τηλεφωνήσουν και θα σηκώσουν το τηλέφωνο εάν εσύ τους πάρεις και θα μπορέσουν να αλλάξουν την πτήση σου, εάν αυτή ακυρώθηκε ή έχει καθυστέρηση. Εάν έχεις κλείσει μέσω τρίτων, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και είναι πολύ δύσκολο να βρεις ποιον να καλέσεις», σημειώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 2 =