αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις σκληρές αλήθειες που πρέπει να δεχθείς, αν θες να γίνεις πετυχημένος

Τρεις σκληρές αλήθειες που πρέπει να δεχθείς, αν θες να γίνεις πετυχημένος

Όλοι θέλουν να γίνουν πετυχημένοι. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αυτό είναι μια αλήθεια. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με τα… αρνητικά της επιτυχίας. Ναι, υπάρχουν και αυτά. Ακόμα και στο «ιδανικό σενάριο» κατά το οποίο θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου, δεν θα είναι όλα ρόδινα.

Ο Scott Moody είναι είναι CEO και ιδρυτή της εταιρίας, K4Connect. Και έχει σημαντική εμπειρία από τη Silicon Valley. Ο ίδιος παραθέτει στο inc.com 3 σκληρές αλήθειες που πρέπει να δεχθείς αν θες να γίνεις πετυχημένος. Είσαι έτοιμος;

1# Η ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής είναι κάτι πολύ δύσκολο. «Είναι γεγονός: Αν θες να ανέβεις στην εταιρική ιεραρχία ή να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, πρέπει να δουλέψεις πολύ», λέει ο Moody. Μπορεί στην αρχή της προσπάθεια σου να λες ότι θα δουλεύεις 9-5, όμως στην πράξη αυτό μάλλον δεν θα επιβεβαιωθεί. Η ζωή μας δεν αποτελείται απλά από δύο κομμάτια (την δουλειά και τη υπόλοιπη ζωή), αλλά από πολλά μικρότερα κομμάτια. Τα χόμπι, τους φίλους, την οικογένεια, τα ταξίδια κα. Το σημαντικό είναι να αποφασίσεις τι θες και να βάλεις τις σωστές προτεραιότητες.

2# Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της ζωής. Ναι, η αποτυχία μπορεί να έρθει. Αλλά δεν είναι το τέλος της διαδρομής. «Σίγουρα, οι ιδέες αποτυγχάνουν, τα προϊόντα αποτυγχάνουν, οι εταιρείες αποτυγχάνουν, και έχω βρεθεί σε ολόκληρες χώρες που έχουν αποτύχει. Αλλά αποτυγχάνεις πραγματικά μόνο όταν τα παρατήσεις, αλλιώς είναι απλώς μια εμπειρία», σημειώνει ο Moody. Ακόμα κι αν τα πράγματα γίνουν ζόρικα, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω.

3# Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη, ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος (ή νομίζεις ότι είσαι). Ακόμα και άνθρωποι που ήταν ταλαντούχοι και έφτασαν στην κορυφή στο πεδίο τους, όπως ο Steve Jobs ή ο Lebron James, δεν θα τα είχαν καταφέρει αν δεν δούλευαν σκληρά. Δεν αρκεί το αρχικό ταλέντο για να γίνεις κορυφαίος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + eighteen =